ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Σάρωσε και φέτος η χώρα μας παγκοσμίως: 2η καλύτερη κουζίνα στον κόσμο – 4 ελληνικά πιάτα στα 50 καλύτερα

Νίκη Μουλά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 21δ.

Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε 2η στον κόσμο, μετά την ιταλική, με 4,69 αστέρια, στα ετήσια «βραβεία» που διεξήγαγε το «TasteAtlas» ένας βιωματικός, ταξιδιωτικός και διαδικτυακός οδηγός γεύσεων ή, όπως αναφέρεται, «εγκυκλοπαίδεια γεύσεων, παραδοσιακών πιάτων, κουζινών και εστιατορίων».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους «έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 τρόφιμα και ποτά και υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες που δεν έχουν ακόμη ερευνηθεί και χαρτογραφηθεί».

Μικρή η διαφορά ανάμεσα στην ελληνική κουζίνα και την ιταλική

Να σημειωθεί ότι η ιταλική κουζίνα επικράτησε της ελληνικής, συγκεντρώνοντας 4,72 αστέρια, ενώ στη σχετική λίστα, έχουν ξεχωρίσει εκατοντάδες ελληνικά φαγητά και υλικά, αλλά μόνο λίγα τοποθετούνται στις πρώτες θέσεις βάσει αξιολόγησης.

Ποια φαγητά της ελληνικής κουζίνας διακρίνονται παγκοσμίως

Ειδικότερα, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει το λάδι Καλαμάτας, το φυστίκι Αιγίνης, τα ροδάκινα Νάουσας, το σαγανάκι και ο ντάκος, ενώ μεταξύ των 399 τροφίμων και υλικών που έχει τοποθετήσει στη σχετική του λίστα ο οδηγός, διακρίνονται και παγκόσμια εδέσματα, όπως το σουβλάκι, ο μουσακάς, η χωριάτικη, το τζατζίκι, τη σπανακόπιτα, τα γεμιστά, τη φέτα και τη μαστίχα.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ