ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Ποια είναι η αλλαγή που αν εφαρμοστεί θα κάνει τον Μίλτο Τεντόγλου να φύγει από το μήκος

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 49δ.

Μια νέα αλλαγή στον κανονισμό που σχεδιάζει στο άλμα εις μήκος η World Athletics προκάλεσε την αντίδραση του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος δηλώνει ότι αν τελικά εφαρμοστεί θα εγκαταλείψει το μήκος.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν με μία δήλωση του διευθύνοντα συμβούλου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Jon Ridgeon, ο οποίος είχε αποκαλύψει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι σχεδιάζονται αλλαγές, προκειμένου να καταργηθούν τα άκυρα άλματα και έτσι το άθλημα να γίνει πιο ελκυστικό στο κοινό.

«Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το περασμένο καλοκαίρι (σ.σ εννοεί το 2023), το ένα τρίτο όλων των αλμάτων ήταν μη-αλματα, αθλητές που πατούσαν πάνω από το μπροστινό μέρος τη βαλβίδα απογείωσης», δήλωσε ο Ridgeon στο podcast Anything But Footy, σύμφωνα με το Reuters, εξηγώντας:

«Αυτό δεν λειτουργεί, είναι χάσιμο χρόνου. Έτσι, δοκιμάζουμε, για παράδειγμα, μια ζώνη απογείωσης αντί για μια βαλβίδα απογείωσης, οπότε μετράμε από το σημείο που απογειώνεται ο αθλητής μέχρι το σημείο που προσγειώνεται στον λάκκο. Αυτό σημαίνει ότι κάθε άλμα μετράει, προσθέτει στον κίνδυνο του αγώνα, το δράμα του αγώνα».

Δείτε τη δήλωση του Μίλτου Τεντόγλου:



Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

«Ουρανοκατέβατα» λεφτά, νέες σχέσεις, αφθονία: Αυτά είναι τα 4 τυχερά ζώδια της εβδομάδας

«Τρελαμένoι» οι οδηγοί μετά από αυτό: Μέχρι και 700 ευρώ πρόστιμο αν κάνετε αυτή την κίνηση

Το ένα είναι πάμφθηνο: Αυτά είναι τα 4 πιο υγιεινά ψάρια, σύμφωνα με τους ειδικούς

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ