Μίλτος Τεντόγλου: Πρωτιά με άλμα στα 8,42μ – «Αν ήθελα μπορούσα να κάνω 8,70μ. σήμερα για πλάκα»

Πανελλήνιο ανοικτού στίβου: Ο Μίλτος Τεντόγλου πρωταθλητής Ελλάδας με άλμα στα 8,42μ. και... χαλαρές δηλώσεις!
μίλτος-τεντόγλου-πρωτιά-με-άλμα-στα-842μ-203442

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε μόλις τρία άλματα στον τελικό του μήκους στο Stoiximan Πανελλήνιο ανοικτού στίβου και πήδηξε στα 8,42μ., καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Ο σπουδαίος αθλητής πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και με άλμα στα 8,42μ. κατέλαβε την πρωτιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στον Βόλο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8,08μ κι έπειτα πήδηξε ακόμα πιο μακριά για να φτάσει στα 8.18μ.

Στην τρίτη του προσπάθεια πήδηξε στα 8,42μ με άνεμο στα +2,3. Μάλιστα, επειδή η νίκη του ήταν δεδομένη δεν επιχείρησε τις υπόλοιπες προσπάθειες, προκειμένου να μην ρισκάρει ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε απευθείας στον τελικό του μήκος ανδρών, αφού σύμφωνα με την προκήρυξη όσοι αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν στον τελικό των Ολυμπιακών του 2021.

Πανελλήνιο ανοικτού στίβου: Ο Τεντόγλου πρωταθλητής Ελλάδας με άλμα στα 8,42μ.

Μίλτος Τεντόγλου: «Αν ήθελα μπορούσα να κάνω 8,70μ. σήμερα για πλάκα»

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου τόνισε πως αν ήθελε θα μπορούσε να καταλάβει την πρωτιά με άλμα στα 8,70μ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Έκανα έναν απλό αγώνα, σαν προπόνηση ήθελα να το κάνω για μένα. Δεν είχα στόχο να πηδήξω μακριά σήμερα, απλά τα πρώτα δύο άλματα δεν μου άρεσαν καθόλου και γι’ αυτό ήθελα να κάνω τουλάχιστον κάτι αξιοπρεπές. Έκανα 8,42μ., πάτησα με πίσω πάτημα.

Σήμερα πραγματικά αν ήθελα θα μπορούσα να γράψω 8,70μ., και για πλάκα κιόλας, μπορείς και χωρίς βαλβίδα, αλλά δεν με άφησε κι ο προπονητής μου κι εγώ από πριν το είχα να μην πάω να κάνω τρέλες σήμερα”.

Για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

“Θα έχω άλλον έναν αγώνα στην Ουγγαρία, σ’ ένα ωραίο μίτινγκ κι εκεί θα μπω σαν προπόνηση, δηλαδή κι εκεί μπορεί να κάνω 8,30μ. – 8,40μ. Θα είμαι σε καλή κατάσταση, θα κάνουμε και λίγο πιο έντονα πράγματα στην προπόνηση.

Γι’ αυτό και σήμερα ο προπονητής μου ο Πομάσκι δεν με άφησε να κάνω περισσότερα άλματα. Έκανα μόνο τρία και μου λέει “φύγε”. Τον ακούω, έχει δίκιο.

Δεν αξίζει μερικές φορές όταν έχεις στόχο κάποιον άλλον αγώνα, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, να ρισκάρεις. Δεν ήθελα να ρισκάρω τίποτα, γιατί η ατυχία συμβαίνει μερικές φορές αναπάντεχα και οκ, ήρθα εδώ, όπως έρχομαι πάντα στο Πανελλήνιο. Έκανα μία καλή επίδοση και είμαι ευχαριστημένος”.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Μίλτος Τεντόγλου: Ξανά «χρυσός» Πρωταθλητής Ευρώπης με άλμα ρεκόρ στα 8.65μ

Παππούς Μίλτου Τεντόγλου: «Πήγα να δω τον εγγονό μου στη Βουδαπέστη με χημειοθεραπείες και μορφίνη»

Κατερίνα Τεντόγλου: Η «άγνωστη» κούκλα αδελφή και μεγάλη αδυναμία του Μίλτου Τεντόγλου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ