ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Μας έκανε περήφανους: Χάλκινο μετάλλιο ο Θεόδωρος Τσελίδης στο Γκραν Σλαμ τζούντο του Καζακστάν

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 29δ.

Μετά το χρυσό της Τελτσίδου και ο Θεόδωρος Τσελίδης ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την τρίτη θέση. Ο Θεόδωρος Τσελίδης ήταν πολύ κοντά στην κατάκτηση του στόχου του και με σκληρή δουλειά και προπόνηση το κατάφερε.

Γυρόφερνε το μετάλλιο σε Grand Slam

Σε Άμπου Ντάμπι και Τόκιο ήταν 7ος, ενώ στην Τιφλίδα, πριν από τρεις μήνες, κατετάγη 5ος. Τελικά, η μέρα για να βρεθεί στο βάθρο μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης έφτασε. Κι ήταν την Κυριακή, 18 Ιουνίου.

Χάλκινο μετάλλιο ο Θεόδωρος Τσελίδης στο Γκραν Σλαμ τζούντο του Καζακστάν

Στο Γκραν Σλαμ του Καζακστάν, ο Θεόδωρος Τσελίδης, με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες και πάντα υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών. Έδειξε ότι άφησε πίσω του οριστικά τον τραυματισμό που τον υποχρέωσε να μείνει χωρίς διάκριση σε διεθνές επίπεδο τον τελευταίο χρόνο (σ.σ. το τελευταίο ήταν στους Μεσογειακούς τον περασμένο Ιούλιο).

Με το μετάλλιο αυτό, ο Τσελίδης θα σημειώσει σημαντική άνοδο στην Ολυμπιακή κατάταξη. Από τη 19η θέση θα βρεθεί στην πρώτη 12άδα, θέση που του κάνει ακόμη πιο εύκολη την υπόθεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, το 2024.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, στην περίπτωση Τσελίδη, είναι ότι η επιστροφή του στα μετάλλια θα τον τονώσει ψυχολογικά, ενόψει των προσεχών διοργανώσεων, με πρώτη και καλύτερη, το Γκραν Σλαμ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στην Μογγολία.

Ο Έλληνας τζουντόκα, στους «16», νίκησε τον Καζάκο Μαβλίντοφ. Ωστόσο, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά, καθώς ηττήθηκε, στο golden score, από τον Γεωργιανό Μοσακλισβίλι. Ο τελευταίος αγωνίζεται με τα χρώματα της Ισπανίας. Επέστρεψε στις νίκες, στον πρώτο γύρο των ρεπεσάζ, απέναντι στον Αζέρο Ταλίμποφ. Ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά με ακόμη μία νίκη, αυτήν τη φορά με αντίπαλο τον Βραζιλιάνο Μακέντο.

Η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον Θεόδωρο Τσελίδη

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ