Λήδα Μανθοπούλου: Από τη σκλήρυνση κατά πλάκας στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

Η κόρη του εκλιπόντος ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλο, Λήδα Μανθοπούλου, θα αγωνιστεί στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού.
λήδα-μανθοπούλου-από-τη-σκλήρυνση-κατ-213443

Η Λήδα Μανθοπούλου, κόρη του εκλιπόντος ηθοποιού Αίαντα Μανθόπουλου, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Η νεαρή αθλήτρια από τη Λάρισα, η οποία διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, θα αγωνιστεί στα 100 μέτρα στις 31 Αυγούστου. Παρά την αρχική δυσκολία να αποδεχτεί τη διάγνωση, η Λήδα αποφάσισε να μην εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Ππροετοιμάζεται για την αναχώρησή της στο Παρίσι την Τρίτη, 19 Αυγούστου.

Η Λήδα, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3, ανέφερε ότι η ζωή της άλλαξε δραματικά μετά τη διάγνωση. Οι έντονοι πόνοι και οι δυσκολίες την έκαναν διστακτική, αλλά η αγάπη της για τον αθλητισμό την ώθησε να συνεχίσει. Ξαναμπήκε σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένη να μην επιτρέψει στην ασθένεια να την καταβάλει. Η προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη, δηλώνει ότι οι στόχοι της Λήδας είναι υψηλοί. Η στήριξη όλων των Ελλήνων είναι απαραίτητη για να πετύχει το όνειρό της.

Λήδα Μανθοπούλου (κόρη Αίαντα Μανθόπουλου): Η 19χρονη Λαρισαία που θα αγωνιστεί στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού

Η Λαρισαία αθλήτρια, Λήδα Μανθοπούλου θα δώσει το «παρών» στην Παραολυμπιάδα του Παρισιού, που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Η 19χρονη πριν από ένα-ενάμιση χρόνο διαπίστωσε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας. Όπως τονίζει η ίδια στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρειάστηκε αρκετό διάστημα για να συνειδητοποιήσει τι γίνεται στο σώμα της.

«Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο. Είναι κάτι, που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά η ταλαντούχα αθλήτρια.

Σύμφωνα με την προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη υπάρχουν ελπίδες για μεγάλα πράγματα. Οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με τη 19χρονη σπρίντερ να χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου.

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Αίας Μανθόπουλος: Αυτός είναι ο πανύψηλος γιος του – Το νέο βήμα και η συγκινητική ανάρτηση

Μεγαλείο ψυχής: Δώρισαν τα όργανα του Αίαντα Μανθόπουλου σε 5 ανθρώπους – Η αποκάλυψη της συζύγου του

«Κωνσταντίνου και Ελένης»: 16 αγαπημένοι ηθοποιοί που έπαιξαν στη σειρά κι έχουν «φύγει» από τη ζωή

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ