VIRAL ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Νέοι με σύνδρομο Down έγιναν barista, φτιάχνουν τον καλύτερο καφέ και την ημέρα όλων στη Θεσσαλονίκη

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 5λ. 53δ.

Ποιος είπε ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down δεν μπορούν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν στις μέρες μας σε όλες τις δουλειές; Tρανό παράδειγμα ο Δημήτρης, η Λένα και η Νατάσα που έγιναν οι πρώτοι barista με το σύνδρομο σε καφέ της Θεσσαλονίκης.

Μεγάλη η χαρά των πρώτων παιδιών barista με σύνδρομο Down σε καφέ της Θεσσαλονίκης

Η χαρά του Δημήτρη ήταν πολύ μεγάλη. Έχοντας εκπαιδευτεί τις προηγούμενες ημέρες ως barista από την εταιρία καφέ MOAK, σήμερα φόρεσε την ποδιά του, κάθισε στο πόστο του και έφτιαξε με πολύ μεράκι και αγάπη, καφέδες για τους πελάτες ζαχαροπλαστείου της Τσιμισκή, στη Θεσσαλονίκη. Δίπλα του, η Χριστίνα, η υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου, τον καθοδηγούσε και του υπενθύμιζε τις βασικές λεπτομέρειες με εκείνον να μην μπορεί να κρύψει το πόσο χαρούμενος ήταν.

Ο Δημήτρης, η Λένα και η Νατάσα, που έπιασαν σήμερα δουλειά σε τρία διαφορετικά καφέ της πόλης κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα σεμινάρια της εταιρείας ΜΟΑΚ και πλέον μπορούν σταθούν πίσω από τον πάγκο και να φτιάξουν καφέ.

Πρόκειται για μία όμορφη πρωτοβουλία του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, σε συνεργασία με την εταιρία καφέ MOAK εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου.

Τους δίνεται η ευκαιρία να εργαστούν στα καφέ της Θεσσαλονίκης στα παιδιά με σύνδρομο Down ως μπαρίστες

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να εργαστώ. Θα ήθελα να δω πώς μπορώ να το συνεχίσω αυτό μελλοντικά», είπε με χαμόγελο ο Δημήτρης στο από το καφέ της Τσιμισκή. Ο ίδιος προτιμάει τον φρέντο καπουτσίνο και όπως λέει δεν τον αλλάζει.

«Από την μέρα που ξεκινήσαμε την δράση με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είδαμε ανθρώπους που άλλαξαν, που ξαφνικά ένιωσαν ότι μπορούν να είναι χρήσιμοι. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να το προχωρήσουμε σε επίπεδο επαγγελματικής απασχόλησης», ανέφερε o Βασίλης Κασιμάτης, Διευθυντής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Κυριακούδη, διευθύντρια marketing του εσπρέσο ΜΟΑΚ σημείωσε ότι «εκπαιδεύσαμε τους πρώτους barista στην Ελλάδα με σύνδρομo Down και στα πλαίσια της καμπάνιας αποφασίσαμε με την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σύνδρομο Down Ελλάδος να τους φιλοξενήσουμε σε καταστήματα του δικτύου προκειμένου να εργαστούν σε ρεαλιστικές συνθήκες με όλες τις απαιτήσεις που έχει η συγκεκριμένη δουλειά στο κομμάτι της καφεστίασης».

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULLBARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)

Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)

The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

Εμείς να ευχηθούμε στα παιδιά αυτά καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε αυτό που κάνουν… Τους θαυμάζουμε και μας συγκινούν ιδιαίτερα για την προσπάθεια τους…

Τα καταστήματα όπου θα μπορεί κάποιος να βρει και να δοκιμάσει το καφέ ενός WONDER-FULLBARISTA, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου είναι:

Μίλτος Αρτοζαχαροπλαστείο (Τσιμισκή 82, κέντρο Θεσσαλονίκη)
Truffa (Γρ. Λαμπράκη με Τσιαπάνου Δημητρίου 36, Τούμπα)
The Small (Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Αμπελόκηποι)

Δικαίωμα, Συμμετοχή, Ίσες Ευκαιρίες, Χαμόγελα και πολύ Αγάπη είναι οι έννοιες που καθοδήγησαν την ανάπτυξη αυτής της καμπάνιας. Σκοπός της να αποδείξει πως το μεράκι και η αγάπη είναι τα δύο μόνα συστατικά που χρειάζονται για να παρασκευάσεις τον πιο υπέροχο καφέ!
Ο espresso MOAK κατάγεται από την Σικελία. Ιστορικά το όνομα του espresso ΜΟΑΚ προέκυψε από τον αναγραμματισμό της λέξης μόκα αλλά και από την αρχαία Αραβική ονομασία της πόλης Μόντικα της Σικελίας, όπου είναι και η πόλη καταγωγής του.
Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια καφέ της Ευρώπης. Στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την εταιρία Perfect Taste από 2017 και ήδη ένα μεγάλο δίκτυο περισσότερων από 1200 καταστημάτων (καφέ, ξενοδοχεία, αλυσίδες εστίασης κα) προσφέρουν τον ποιοτικό καφέ του.
Η ΜΟΑΚ υπήρξε πάντοτε ένα brand συλλογής εμπειριών και καθημερινών ιστοριών ανθρώπων που αγαπούν τον καφέ και την κουλτούρα που τον περιβάλλει.
Είναι ένας καφές με καταγωγή, με ιστορία και ξεκάθαρο προσανατολισμό στο μέλλον και στην εξέλιξη του μέσα από την καινοτομία. Ταυτόχρονα φροντίζει κάθε πτυχή της δραστηριότητας του να συνοδεύεται από σεβασμό στο περιβάλλον. Διαθέτει δικές του αποκλειστικές ζώνες παραγωγής και συνεργασίες με αγροτικούς συνεταιρισμούς σε φυτείες καφέ στις πιο γόνιμες περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.
Το brand αναπτύσσεται ραγδαία και είναι άμεσο επακόλουθο μια πορείας 50 ετών όπου ξεχωριστοί άνθρωποι εργάζονται με μεράκι, διαλέγουν, ψήνουν, διανέμουν, σχεδιάζουν, επικοινωνούν έναν πραγματικά ποιοτικό espresso.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ