Ο Ιούνης είναι ήδη εδώ, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η εστίαση στα νησιά αρχίζει να… ζεσταίνεται εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Η είδηση, ωστόσο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες είναι η τιμή για ένα τυλιχτό με γύρο (πιτόγυρο, ναι) στα στενά της Μυκόνου. Κάθεστε; Αν θέλετε, λοιπόν, να τσιμπήσετε ένα τυλιχτό στο χέρι θα πρέπει να έχετε μαζί σας από 9,40 μέχρι και 15 ευρώ.
Τα σπέσιαλ τα τυλιχτά που περιλαμβάνουν γύρο και ένα καλαμάκι χαλούμι που είναι στα 13,90€, ή με γύρο και έναν κεμπάπ μέσα που είναι στα 14,90€.
Για μία ατομική μερίδα, το κασέ ανεβαίνει και φτάνει τα 25€.
Οι μερίδες οι απλές, κοτόπουλο, χοιρινό είναι στα 17,50€. Κάποιες σπέσιαλ που περιλαμβάνουν και γύρο και καλαμάκι που είναι στα 19,90€.
Αν κάποιος θέλει μία μερίδα που έχει και χαλούμι μέσα είναι στα 24,50€, η πιο σπέσιαλ.
Στη Σαντορίνη για μία πίτα με γύρο ή οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας η τιμή ανέρχεται στα 6€ και 50 λεπτά και οι μερίδες ξεκινάνε από τα 16€.
Λίγο πιο χαμηλές τιμές βρίσκουμε στην Πάρο που το τυλιχτό κοστίζει 5,50€ και η ατομική μερίδα 14€.
Στην Ύδρα για ένα τυλιχτό θα πληρώσει κανείς 4,50€ και στις Σπέτσες ένα ευρώ λιγότερο.
Αρκετοί θα προτιμήσουν την Χαλκιδική, όπου και εκεί η τιμή για ένα απλό σάντουιτς βάζει τους καταναλωτές να το ξανασκεφτούν.
«Ένα κλασικό σαντουιτσάκι γύρος το απ’ όλα που λέμε εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι στα 4,30€, σε περίπτωση που θελήσει επιπλέον αλοιφή πάει στα 4,60€», αναφέρει ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.
Σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει άλλο ψωμί και όχι το κλασικό του σάντουιτς, θα πληρώσει στο ταμείο 5,10€.
Και οι τιμές αυτές αναμένεται να διαμορφωθούν ανάλογα μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς ακόμα είμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου.