Η Ευτυχία Παπαγεωργίου είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου, δικαστική ψυχολόγος με εξειδίκευση στη φωνητική ανάλυση και συγγραφέας. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Ζήνα Κουτσελίνη, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ανέλυσε το προφίλ της κατηγορουμένης μητέρας από την Πάτρα, με βάση τη φωνή της. Η δικαστική ψυχολόγος αναφέρθηκε στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Πάτρα Case: Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο. Η φωνή πίσω από τα λόγια».
Όπως είπε, έγραψε το βιβλίο για τη συγκλονιστική υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα με αφορμή τη συνέντευξη των δύο γονέων που έδωσαν στον Γιώργο Σόμπολο και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ίδια έκανε κατευθείαν φωνητική ανάλυση στα όσα έλεγε η μητέρα:
Κατέληξα σε ένα απόσπασμα πολύ συγκεκριμένο. Όταν η μητέρα ρωτήθηκε για το αν έχει σχέση με τον θάνατο των παιδιών της απαντάει με μία μακροσκελή χαρακτηριστική παράγραφο. Η κατηγορούμενη απάντησε: «Θα απαντήσω μόνο και μόνο γιατί έχουν πει πολλά» και μετά γυρίζει όλη τη συζήτηση στον εαυτό της. «Κανένας δεν ξέρει τι έχω περάσει εγώ και τι περνάω εγώ τόσο καιρό». Αναφέρεται στα παιδιά σαν να είναι κάτι απομακρυσμένο και στο σπίτι πηγαίνει την απάντηση σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, δεν απαντάει αρνητικά ή καταφατικά. Αυτό δεν το παίρνουμε ποτέ. Στρέφει όλη την προσοχή προς τον εαυτό της και τελικά δεν παίρνουμε μία απάντηση.
Δικαστική ψυχολόγος για Πισπιρίγκου: «Η μητέρα εκφράζει ανακρίβειες»
Η ψυχολόγος ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια, όπως είπε, τη συγκεκριμένη παράγραφο και καταλήγει στο γενικό συμπέρασμα ότι:
Η μητέρα εκφράζει ανακρίβειες. Δεν εκφράζεται ειλικρινώς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στην έκφραση αντικειμενικών και υποκειμενικών γεγονότων. Έχει κάποια σχέση με τον θάνατο των παιδιών της. Το ποια είναι αυτή πρέπει να το βρουν οι αρχές.
Η δικαστική ψυχολόγος είπε ότι παρακολούθησε όποια συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου μπόρεσε να βρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα που μιλάει με τη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού με αλλοιωμένη φωνή και με ηχητικό background το καναρίνι.
Μπορεί κάποιος να κλείνει τη μύτη του, αλλά υπάρχουν πράγματα στη χροιά της φωνής, στον ρυθμό της φωνής, στην τονικότητα, στην τοποθέτηση.
Η ίδια, όπως είπε, ταυτίζει το πρόσωπο που μίλησε με αλλοιωμένη τη φωνή, με την κατηγορούμενη, αν και στην αρχή είχε κάποιες αμφιβολίες για το αν ήταν η ίδια ή ενδεχομένως, η μητέρα της, καθώς οι φωνές τους έχουν πολλές ομοιότητες. Όπως αποδείχθηκε από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων, που αποκάλυψε πρώτη η ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ και ο Πέτρος Κουσουλός, ο αριθμός, από τον οποίο έγινε η κλήση, εχρησιμοποιείτο από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.