Tέλος το, «Μάπα το καρπούζι» : Πως θα ξεχωρίζεις πάντα τα πιο νόστιμα καρπούζια, εύκολα και αποτελεσματικά

Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά δύσκολο να επιλέξει κανείς να είναι γλυκό, αφού αν δεν το κόψεις, δεν μπορείς να
tέλος-το-μάπα-το-καρπούζι-πως-θα-ξεχω-155630

Το καρπούζι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο, αλλά δύσκολο να επιλέξει κανείς να είναι γλυκό, αφού αν δεν το κόψεις, δεν μπορείς να γνωρίζεις πως είναι στο εσωτερικό του.

Πρόκειται για ένα φρούτο, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, την καλοκαιρινή περίοδο, αρκεί να είναι φρέσκο, γλυκό και ζουμερό.

 

Πολλές φορές, όμως, δεν είναι όπως θα θέλαμε και απογοητευόμαστε, αλλά ακολουθώντας κάποιες χρήσιμες συμβουλές, η επιλογή, την επόμενη φορά, θα είναι καλύτερη.

 

Πως να αγοράσει κανείς το πιο γλυκό καρπούζι

 

Μία χρήσιμη συμβουλή για να καταλάβουμε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο, είναι οι σκούρες πράσινες γραμμές να απέχουν μεταξύ τους δύο δάχτυλα, ενώ ένας άλλος γνωστός τρόπος είναι να το χτυπάμε στο πλάι και να ελέγχουμε εάν ακούγεται ένας βαθύς «κούφιος» ήχος.

 

Όσον αφορά το μέγεθος, καλό είναι να προτιμούμε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό, ενώ θα πρέπει να το νιώθουμε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

 

Σχετικά με το κοτσάνι, αν έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινωμένο, ενώ αν είναι πρασινωπό, σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

 

Τέλος, καταλυτικό παράγοντα παίζει και το φύλο του καρπουζιού, καθώς τα μακρόστενα είναι αρσενικά και τα στρογγυλά είναι τα θηλυκά, τα οποία είναι πιο νόστιμα και γλυκά.

 

Τα χαρακτηριστικά του καρπουζιού για να είναι γλυκό

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ