Το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας και το μεγάλο φιάσκο με το παγωτό του

το-πρώτο-ζαχαροπλαστείο-της-αθήνας-κα-87552

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε για το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα και το μεγάλο φιάσκο με το παγωτό του.

Πότε δημιουργήθηκε και πού βρισκόταν το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην Αθήνα

Όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1834, η πόλη άρχισε να μεταμορφώνεται σταδιακά σε μια ευρωπαϊκή σύγχρονη πόλη. Νέες συνήθειες, ήθη και τάσεις ήρθαν από το εξωτερικό, μαζί με τον Όθωνα και την αυλή του.

Έτσι άνοιξε και το πρώτο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, δίπλα στην Χρυσοσπηλιώτισσα στην οδό Αιόλου.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1835 και ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Λερίου.

Εκτός από την ποικιλία των αγνώστων για τους Αθηναίους νεόφερτων γλυκισμάτων είχε πολύ εντυπωσιάσει το καινοφανές της περιτύλιξης τους με χρυσόχαρτο.

Το μεγάλο φιάσκο με το παγωτό του πρώτου ζαχαροπλαστείου της Αθήνας

Και ενώ όλα πήγαιναν καλά για αυτό, η φήμη του δέχθηκε ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα όταν ανέλαβε την παραγωγή παγωτών για το χορό του αντιβασιλέα Άρμανσπεργκ.

Η κατάχρηση χρωστικών ουσιών στα παγωτά αυτά είχε ως αποτέλεσμα οι καλεσμένοι να καταληφθούν από έντονους στομαχικούς πόνους και διαταραχές και η εκδήλωση να λήξει άδοξα με την αποχώρηση όλων.

Αυτή ήταν λοιπόν η ιστορία του πρώτου ζαχαροπλαστείου στην Αθήνα η οποία από ότι είδατε έληξε άδοξα.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ