STORIES ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Αληθινή ιστορία: «Οι γονείς μου με διώχνουν από το σπίτι επειδή δεν πληρώνω ενοίκιο»

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 28δ.

Στην Ελλάδα, δεν είναι σύνηθες να ζητούν οι γονείς από τα παιδιά τους να πληρώνουν ενοίκιο για να μένουν στο πατρικό τους. Ωστόσο, σε πολλές χώρες του εξωτερικού, τα ενήλικα παιδιά συνεισφέρουν στα έξοδα του σπιτιού, εφόσον εξακολουθούν να ζουν με τους γονείς τους. Στην παρακάτω αληθινή ιστορία, μια νεαρή γυναίκα βρέθηκε σε μια δύσκολη κατάσταση, όταν οι γονείς της άρχισαν να απαιτούν από εκείνη να πληρώνει ενοίκιο για να μένει στο σπίτι τους, ενώ δεν ζητούσαν το ίδιο από τον αδελφό της. Η γυναίκα, 20 ετών, ζει με τους γονείς της, ενώ ο αδελφός της, 22 ετών, μένει σε ενοικιαζόμενο σπίτι λόγω των σπουδών του.

Οικογενειακή ανισότητα στα έξοδα – Η ανισότητα στη μεταχείριση των παιδιών

Από την εφηβεία, οι γονείς τους είχαν καταστήσει σαφές ότι, μόλις αποφοιτήσουν, θα πρέπει να στηρίζουν μόνοι τους τον εαυτό τους. Τους ενθάρρυναν να δουλεύουν μερική απασχόληση όσο σπούδαζαν, ώστε να καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα. Παράλληλα, τους ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να πληρώνουν ενοίκιο αν επιθυμούν να συνεχίσουν να μένουν στο πατρικό τους. Ωστόσο, όταν ο αδελφός της μετακόμισε για να είναι κοντά στη σχολή του, οι γονείς του ανέλαβαν τα έξοδα του ενοικίου του, καθώς και επιπλέον χρήματα για τα προσωπικά του έξοδα. Αυτό προκάλεσε ένταση στην οικογένεια, καθώς η γυναίκα αισθάνεται ότι η μεταχείριση αυτή είναι άδικη.

Η αντίδραση της γυναίκας και η απόφαση των γονιών της

Η νεαρή γυναίκα, που εργάζεται και σπουδάζει, ξαφνικά βρέθηκε αντιμέτωπη με την απαίτηση των γονιών της να πληρώσει ενοίκιο. Παρά το γεγονός ότι ήδη συνεισφέρει οικονομικά στις σπουδές και τα έξοδά της. Όταν τους ανέφερε την ανισότητα στην αντιμετώπιση, οι γονείς της, αντί να αναθεωρήσουν, της ζήτησαν να φύγει από το σπίτι. Δημιουργώντας της συναισθηματική αναστάτωση και ανασφάλεια. Τώρα, η γυναίκα αναρωτιέται αν έπραξε σωστά που δεν δέχθηκε να πληρώσει ενοίκιο, παρά την πίεση που της ασκείται.

Αληθινή ιστορία: Αναλυτικά η εξομολόγηση της 20χρονης

«Δίνουν 1.800 ευρώ τον μήνα στον αδελφό μου για να ζει άνετα».

«Ο αδελφός μου πήγε να σπουδάσει και η σχολή του είναι μιάμιση ώρα απόσταση από το σπίτι. Κάτι που σημαίνει ότι έπρεπε να νοικιάσει».

«Το καλοκαίρι, παραιτήθηκε από τη δουλειά και βρίσκει διάφορες δικαιολογίες για να μην ξεκινήσει μια άλλη».

«Έτσι, οι γονείς μου δίνουν 1.400 ευρώ για το ενοίκιο του σπιτιού του και ακόμη 400 για τα προσωπικά του έξοδα, φαγητό και βενζίνη».

«Ξαφνικά, οι γονείς μου, μου ζητούν να τους πληρώσω ενοίκιο και να τους βοηθήσω γιατί, όπως λένε ‘δεν πηγαίνω στη σχολή’ (τα περισσότερα μαθήματά μου είναι διαδικτυακά)».

«Δεν πρόκειται να πληρώσω τίποτα αν δεν πληρώσει και ο αδελφός μου».

«Όταν τους ρώτησα τι έπαθαν ξαφνικά, μου είπαν ότι τα βγάζουν δύσκολα πέρα».

«Παρόλα αυτά, στον αδελφό μου στέλνουν 1.800 ευρώ κάθε μήνα».

«Δεν έχω καμία διάθεση να πληρώσω ενοίκιο αν δεν αρχίσει να πληρώνει και ο αδελφός μου».

«Λένε ότι εγώ είμαι δύσκολη και άδικη».

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

«Υιοθέτησα ένα παιδί για να σώσω το γάμο μου, αλλά τώρα που χωρίσαμε θέλω να το δώσω πίσω. Είναι κακό;»

Μαίρη, μητέρα ενός παιδιού: «Μου είπε ότι αν δεν χάσω κιλά δε θα πηγαίνουμε μαζί για μπάνιο»

«Ο άντρας μου θέλει να μου φορτώσει τη μάνα του στις διακοπές για να μην μείνει μόνη της. Εγώ, όμως, δεν την θέλω με τίποτα»

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ