Κώστας Ευριπιώτης: 5 χρόνια από τον θάνατό του – Το πρόβλημα υγείας, ο έρωτας με τη Ρίτα Σακελλαρίου και η λαμπρή καριέρα

Έχουν περάσει μόλις πέντε χρόνια από τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Ευριπιώτη και όμως οι αναμνήσεις των επιτυχιών του παραμένουν ζωντανές
κώστας-ευριπιώτης-5-χρόνια-από-τον-θάνα-196505

Στα τέλη Μαΐου του έτους 2019 ο ηθοποιός Κώστας Ευριπιώτης θα «έχανε την μάχη» με τον καρκίνο, προκαλώντας αμέτρητη θλίψη στους κοντινούς του ανθρώπους, με κάποιους από τους οποίος συνεργάστηκε κατά την διάρκεια της καριέρας του.

Το ξαφνικό πρόβλημα υγείας και η «μάχη» στο νοσοκομείο

Το 2018 κατά τη διάρκεια προβών για την παράσταση Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης, διαγνώστηκε με καρκίνου του εγκεφάλου. «7 ώρες κράτησε το χειρουργείο για να μου αφαιρέσουν τη φλεγμονή από το κεφάλι. Ήταν μια πολύ σοβαρή επέμβαση που δεν θέλω να ζήσει κανείς. Δοξάζω το Θεό γιατί τώρα νιώθω καλά. Είμαι κουρασμένος και το μόνο που έχω να κάνω τώρα είναι να έχω ηρεμία. Για όσο χρειαστεί θα απέχω. Με την υγεία δεν παίζουν», είχε δηλώσει ο ίδιος.

Μετά από αρκετές ημέρες νοσηλείας έπεσε σε βαθύ κώμα, αμέσως ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του, οι οποίοι ενημερώθηκαν πως η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη. Λίγες ημέρες αργότερα ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή.

Η καριέρα

Έκανε τα πρώτα του θεατρικά βήματα μαζί με τον ηθοποιό Νάσο Κεδράκα, ο οποίος είχε ένα θεατρικό εργαστήρι στη γειτονιά του και τον παρότρυνε να γραφτεί στη δραματική σχολή Θεοδοσιάδη. Επαγγελματίας ηθοποιός έγινε το 1981. Είχε πρωταγωνιστήσει και είχε συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

Ο ρόλος που τον καθιέρωσε, αναμφίβολα, ήταν αυτός στην τηλεοπτική σειρά «Της Ελλάδος τα παιδιά» όπου υποδυόταν τον σμηνίτη, Γιώργο Βλάχο. Ένας ρόλος που έχει αφήσει ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

Η προσωπική ζωή

Ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν παντρεμένος με την κόρη της ηθοποιού Χλόης Λιάσκου, Βάλια Κωστοπούλου, με την οποία είχε αποκτήσει δυο γιους, τον Ίωνα και τον Αδαμάντιο.

Η ζωή στο πλευρό της Ρίτας Σακελλαρίου

Ακούγονταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και τις αρχές του ’90 πως ο νεαρός τότε και ταλαντούχος ηθοποιός Κώστας Ευρυπιώτης ήταν το νέο αμόρε –και κατά πολλά χρόνια μικρότερο, όπως πάντα- της Ρίτας Σακελλαρίου.

Οι φήμες αυτές μάλιστα είχαν θεριέψει όταν οι δυο τους συνεργάστηκαν σε νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη που κάθε βράδυ γέμιζε ασφυκτικά με 1500 άτομα. Κάθε βράδυ, όταν η μεγάλη ντίβα του λαϊκού τραγουδιού έβγαινε για να τραγουδήσει το «Δεν πάω Μέγαρο, θα μείνω με τον παίδαρο», το αφιέρωνε αποκλειστικά και μόνο στον Κώστα Ευριπιώτη. Όσο για το πώς αισθανόταν ο τότε ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης, σε συνέντευξή του είχε παραδεχτεί:

«Ξεχωριστή χαρά. Και η πιο ξεχωριστή ήταν η δήλωση της ”μεγάλης κυρίας” του λαϊκού τραγουδιού όταν τη ρώτησαν σε μια συνέντευξη: ”Μα είναι δυνατόν ο Ευριπιώτης να είναι παίδαρος; Γιατί γι’ αυτόν δεν μιλάμε; Γιατί παίδαροι είναι οι “τετράγωνοι” έτσι δεν είναι;”. Και τους απάντησε: ”Ο Ευριπιώτης είναι παίδαρος στην ψυχή!”. Έτσι αισθάνομαι, λοιπόν, μέσα μου. Θέλω πάντα να είμαι δυνατός, να κάνω το καλύτερο για όλους».

Στην ίδια συνέντευξη όταν είχε ερωτηθεί αν ακούει το τραγούδι της σήμερα, είχε πει: «Κάποιες φωνές παίρνουν τη θέση τους στον χρόνο και κάποια τραγούδια δεν θα χαθούν ποτέ. Και είναι νομίζω πολύ ευχάριστο άνθρωποι που ερμήνευσαν σημαντικά τραγούδια να τόλμησαν κάποια στιγμή να πουν και ένα πιο χαβαλεδιάρικο… Η ζωή συνεχίζεται. Οι ευχάριστες ιστορίες πρέπει να είναι ωραίες αναμνήσεις και δύναμη να προχωρήσουμε.»

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του

Ήταν άγρυπνος φρουρός στο πλευρό του μέχρι και την τελευταία του στιγμή. Η γυναίκα εκείνη που έδινε μαζί του τη μάχη για τη ζωή, κρατώντας του σφιχτά το χέρι. Η φλόγα του έρωτά τους δεν έσβησε ποτέ. Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν 32 χρόνια πριν, χωρίσανε, ωστόσο οι δρόμοι τους ξανασμίξανε.

Ο Κώστας Ευριπιώτης και η Λίλιαν Μπότση ήταν ζευγάρι στο ξεκίνημα της καριέρας τους όταν εκείνος ήταν στην αρχή της υποκριτικής του πορείας και εκείνη διέπρεπε στον χορό. Αν και έζησαν έναν κεραυνοβόλο έρωτα είχαν προτεραιότητα την καριέρα τους και αποφάσισαν να χωρίσουν. Ο έρωτάς τους ήταν παράφορος, αλλά στο πέρασμα του χρόνου βρέθηκαν σε άλλες σχέσεις, έκαναν γάμους, προχώρησαν τις ζωές τους, χωρίς να διακόψουν τελείως τη μεταξύ τους επικοινωνία. Όταν πριν από 11 χρόνια χώρισαν από τους συζύγους τους, οι δρόμοι τους έσμιξαν και πάλι. Έκτοτε ήταν αχώριστοι. Ενώ χαίρονταν την ευτυχία τους, ο καρκίνος χτύπησε τον πρωταγωνιστή ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή. Από τον θάλαμο του νοσοκομείου δεν έλειπαν ούτε η αδελφή του ηθοποιού και η πρώην σύζυγός του Βάλια Κωστοπούλου με τα παιδιά τους. Τον φρόντιζαν με βάρδιες, ελπίζοντας με όλη τους τη δύναμη στην ανάρρωσή του.

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για τον καιρό: Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Είναι 70, δείχνει 40: Η Έλλη Στάη βγήκε έξω με κολάν και όλα τα βλέμματα ήταν πάνω της

Συγκινεί ο Νίκος Πολυδερόπουλος για τον θάνατο του αδερφού του: «Δεν υπάρχει κάτι να απαλύνει τον πόνο»

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ