Παράδειγμα προς μίμηση: Έλληνας δήμαρχος δεν έπαιρνε μισθό επί πέντε χρόνια και αγόρασε οικόπεδα για σχολείο και πλατεία

παράδειγμα-προς-μίμηση-έλληνας-δήμαρ-66541

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ο κύριος Τάκης Λουκόπουλος, πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας, ήταν εκείνος που αποφάσισε να μην πάρει τον μισθό του για πέντε χρόνια και να δώσει το καλό παράδειγμα – αμφιβάλλουμε βέβαια αν κάποιος το ακολούθησε – αξιοποιώντας τον για το γενικό καλό.

Δήμος Ναυπακτίας: Έλληνας δήμαρχος δεν έπαιρνε μισθό επί πέντε χρόνια

Όταν ανέλαβε το 2014 χρέη δημάρχου, ο κος. Λουκόπουλος ανακοίνωσε ότι όχι μόνο δεν θα λαμβάνει το μισθό του δημάρχου, αλλά και ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα του δήμου για τις μετακινήσεις του, αλλά θα μετακινείται με το δικό του όχημα.

Επίσης, είχε τονίσει πως δεν θα προχωρήσει τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στην πρόσληψη Γενικού Γραμματέα του Δήμου, όπως δικαιούνταν με αποτέλεσμα να εξοικονομεί και τα συγκεκριμένα χρήματα.

Έλληνας δήμαρχος δεν έπαιρνε μισθό επί πέντε χρόνια και να τι έκανε

Έτσι, μαζεύτηκαν περίπου 45.000€ το χρόνο για το μισθό του δημάρχου και 35.000€ το χρόνο για το μισθό του Γενικού Γραμματέα. Αυτό το ποσό χρησιμοποιήθηκε για το κοινό καλό.

Με τα χρήματα αυτά, από τον Δήμο Ναυπακτίας, αγοράστηκε ένα οικόπεδο, με απώτερο σκοπό την ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου, που μέχρι τότε λειτουργούσε σε κοντέινερ. Επίσης, αγοράστηκε ακόμη ένα οικόπεδο στη συμβολή της Ε.Ο. Ναυπάκτου Θέρμου με την Σμηναγού Λαουρδέκη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τη διάνοιξη της οδού Σμηναγού Λαουρδέκη αλλά και τη δημιουργία ενός κοινόχρηστου χώρου.

Ο δήμαρχος για… Όσκαρ έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα μιας και η κίνησή του έκανε τον γύρο του διαδικτύου και μακάρι να έδωσε έναυσμα και σε άλλους να πράξουν κάτι ανάλογο.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ