STORIES ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Καλατράβα: Νεαροί περπάτησαν στο στέγαστρο – Κοιμήθηκαν ένα βράδυ σε ύψος 80 μέτρων

Νίκος Αντωνόπουλος
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 52δ.

Ορισμένοι νεαροί της ομάδας Urbex «κατέκτησαν» τον Καλατράβα.

Κόβει την ανάσα αυτό που επιχείρησαν ορισμένοι νεαροί της ομάδας Urbex (Urban Exploration), που ανέβηκαν μέσα από τον κεντρικό πυλώνα στην κορυφή του στεγάστρου Καλατράβα, περπάτησαν και μάλιστα κοιμήθηκαν στο ΟΑΚΑ για ένα βράδυ.

Σε δύο βίντεο που ανέβασαν, δείχνουν πώς πέρασαν το βράδυ τους μέσα στον κεντρικό πυλώνα, ενώ στο δεύτερο, ένα από τα μέλη της ομάδας βγαίνει και περπατά πάνω στο στέγαστρο, τα θεμέλια του οποίου θεωρούνται πολύ επικίνδυνα από τον Guardian.

Οι νεαροί της ομάδας Lumiere Urbex πέρασε όλο το βράδυ σε αιώρες που έστησαν μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Επτασφράγιστο μυστικό κρατούν το πώς κατάφεραν να ανέβουν εκεί ενώ κρύβουν και τα πρόσωπά τους.

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, οι urbex ομάδες δεν προκαλούν φθορές, ούτε κλέβουν στους χώρους που μπαίνουν, απλά τους εξερευνούν.

Τι είναι Urbex ή Αστική Εξερεύνηση
Η αστική εξερεύνηση (urban exploration, συχνά την συναντάμε και με την συντομογραφία urbex ή με τον όρο infiltration) είναι η επίσκεψη και εξερεύνηση εγκαταλειμμένων κτηρίων, εγκαταστάσεων υπόγειων ή μη, εργοστασίων, τούνελ, υπόγειων στοών, υπονόμων και καταφυγίων.

Πέρα από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια και εργοστάσια, η εξερεύνηση των υπόγειων περιοχών γίνεται και σε ενεργές τοποθεσίες που λειτουργούν κανονικά, για τον λόγο αυτό, ονομάζεται και infiltration (διείσδυση) ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της κατηγορίας για καταπάτηση ή ακόμα και διάρρηξη.

Βασικότερη αρχή των αστικών εξερευνητών είναι μην αφαιρούν τίποτα από τους χώρους που επισκέπτονται, να μην κάνουν γκράφιτι και να μην παραβιάζουν λουκέτα και κλειδαριές. Οι εξερευνητές συνήθως φωτογραφίζουν τους χώρους που εξερευνούν χρησιμοποιώντας συχνά προχωρημένες τεχνικές φωτογράφισης όπως HDR & Light painting.

Οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί και πέρα από τα νομικά προβλήματα, περιλαμβάνουν τα ατυχήματα από πτώση, πνιγμό, ηλεκτροπληξία κ.α. είναι πέρα για πέρα υπαρκτοί.

Οι υπόγειες εξερευνήσεις συνδέονται συχνά και με την αναζήτηση επιβεβαίωσης για τους αστικούς μύθους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Οδηγός λεωφορείου: Έβρισε και πέταξε εκτός παιδί που μετέφερε με ειδικό σακίδιο την γάτα του

Για τις δύσκολες στιγμές: Προσευχή για πόνο ψυχής και σώματος

Αιγάλεω: Στον «αέρα» εκατοντάδες γάμοι που τέλεσε ο ψευτο-ιερέας – Βεβαιώθηκαν ως ανυπόστατοι

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ