Ήρωες: Ζευγάρι υιοθέτησε αγόρι μαζί με τον τετραπληγικό αδερφό του για να μην τους χωρίσουν

Ένα ζευγάρι αποτέλεσε παράδειγμα ανθρωπιάς όταν αποφάσισε να προχωρήσει στην υιοθεσία ενός παιδιού και του τετραπληγικού αδερφού του.
ήρωες-ζευγάρι-υιοθέτησε-αγόρι-μαζί-με-208434

Η υιοθεσία ενός τετραπληγικού παιδιού και του αδερφού του από ένα ζευγάρι προκαλεί ρίγη συγκίνησης, αφού οι θετοί γονείς τους πήραν εσκεμμένα τα αδέρφια υπό την προστασία τους για να μην μεγαλώσουν χωριστά.

Στην ηλικία των 7 ετών, ο Dawson ζούσε με τον φόβο ότι αυτός και ο μεγαλύτερος αδερφός του Dalton δεν θα είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν μαζί επειδή βρισκόντουσαν σε ανάδοχη φροντίδα.

Η υιοθεσία θα ήταν δύσκολη επειδή ο Dalton έχει εγκεφαλική παράλυση και επιληψία, είναι μη λεκτικός και τετραπληγικός. Αν και πολλές οικογένειες ενδιαφέρθηκαν για τον Dawson, ανησυχούσε ότι η εύρεση μιας μόνιμης οικογένειας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε χωρισμό από τον αδερφό του.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια ενός ζευγαριού, της Robbin και του Steven από τη Φλόριντα, τα αγόρια μεγαλώνουν μαζί στην ίδια οικογένεια.

Όταν ο Dawson έφτασε για πρώτη φορά στο νέο του σπίτι στη Φλόριντα, ήταν στη Β’ δημοτικού, αλλά είχε το επίπεδο ανάγνωσης του νηπιαγωγείου. Όμως με την αγάπη και την ασφάλεια που του παρείχε ο αδερφός του, το αγόρι άρχισε να ανθίζει.

Τα ιατρικά προβλήματα του αδερφού του ενέπνευσαν επίσης τον Dawson να ονειρευτεί να γίνει γιατρός, θέλοντας να φροντίζει τους ανθρώπους όπως έκαναν οι γιατροί του Dalton.

«Δεν υπάρχει κάτι που δεν θα έκανα για τον Ντάλτον», είπε ο Dawson. «Μου αρέσει να είμαι μαζί του».

Ο Steve και η Robbin έχουν τώρα ένα φορτηγό για άτομα με ειδικές ανάγκες και ένα νέο αναπηρικό καροτσάκι για τον Dalton, και αυτή τη στιγμή συνεργάζονται με τοπικούς πωλητές για να τοποθετήσουν μια προσβάσιμη πισίνα.

«Ο Ντάλτον είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έγινε ποτέ», είπε η Ρόμπιν, σε ένα βίντεο στο YouTube από το Ίδρυμα. «Φέρνει περισσότερη χαρά, περισσότερη αγάπη από οποιοδήποτε άτομο που γνώρισα ποτέ».

Υιοθέτησαν παιδί με σπαστική τετραπληγία, αν και μπορούν να κάνουν παιδιά

Μια ιστορία πραγματικής αγάπης μέσα από την υιοθεσία ενός παιδιού έρχεται στο φως.

Οι θετοί γονείς, η Βίκυ και ο Κώστας αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον μικρό Νικόλα, παρόλο που μπορούσαν να αποκτήσουν το δικό τους παιδί.

Ο μικρός Νικόλας με καταγωγή από τη Νότια Κορέα γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση. Όπως είπαν η Βίκυ και ο Κώστας, θέλησαν να τον υιοθετήσουν για να τον βοηθήσουν να αποκτήσει έτσι σημαντικό νόημα η ζωή τους.

“Πάντα θέλαμε να υιοθετήσουμε παιδί. Αλλά θέλαμε να υιοθετήσουμε παιδί που θα έχει πρόβλημα ιδιαίτερο. Ένα παιδί, δηλαδή, που δεν είναι αποδεκτό από ιδρύματα. Έτσι, θα μπορούσαμε εμείς να το σώσουμε”, δήλωσε στις Αλήθειες με τη Ζήνα η Βίκυ.

Η Βίκυ γνώρισε τον Νικόλα όταν ήταν 18 μηνών στο νοσοκομείο, όπου είχε πάει τον μπαμπά της για χημειοθεραπεία. “Με κάλεσαν και μου είπαν ότι έχουν τρία παιδιά εγκαταλελειμμένα. Ανέβηκα με την κουμπάρα μου, η οποία μου είπε: “Ο γιος σου”. Το μόνο που θυμάμαι όταν τον πήρα αγκαλιά ήταν ότι σκέφτηκα “Το παιδί μου” και έβαλα τα κλάματα”, περίεγραψε η Βίκυ.

“Ο γιος μου είναι ήρωας, γιατί προσπάθησε και πέρασε όλες αυτές τις δυσκολίες. Γλίτωσε από του “Χάρου τα δόντια” και είναι στη ζωή”, δήλωσε ο Κώστας.

Η περιπέτεια της βιολογικής μητέρας του Νικόλα

Η βιολογική μητέρα του Νικόλα είναι γόνος πλούσιας πολιτικής οικογένειας στη Νότια Κορέα.

Αναγκάστηκε να δώσει το παιδί για υιοθεσία, καθώς ήταν εκτός γάμου.

“Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η κοπέλα αυτή ήρθε στην Ευρώπη για ένα εξάμηνο, προκειμένου να γεννήσει οπουδήποτε βρει στην Ευρώπη και να της σπάσουν τα νερά. Ξέρουμε ότι η μητέρα του τον λατρεύει”, αποκάλυψε η Βίκυ.

Οι δύο γονείς σκοπεύουν να πουν όλη την αλήθεια στον 7χρονο σήμερα Νικόλα, όταν έρθει εκείνη η ώρα. Ακόμα, θέλουν να επισκεπτούν κάποια στιγμή τη χώρα καταγωγής του για να γνωρίσει τις ρίζες του.

 

 

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Σελήνη στον Κριό: 3 ζώδια θα επιτύχουν στόχους & θα βρουν ευκαιρίες 25 – 27 Ιουλίου

«Δύο Ξένοι»: Η σκηνή που εξαφανίστηκε από τις επαναλήψεις και το απαγορευμένο επεισόδιο

Θλίψη: Πέθανε ο Γιάννης Κρύος σε ηλικία 53 ετών

 

 

 

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ