Η 10χρονη Adhara Pérez έχει σύνδρομο Άσπεργκερ και υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ

η-10χρονη-adhara-perez-έχει-σύνδρομο-άσπεργκερ-και-69434

Η 10χρονη Adhara Pérez είναι σίγουρα ένα από τα πιο χαρισματικά πλάσματα του Τλάουακ, μιας συνοικίας του Μεξικού – αλλά μάλλον και όλου του κόσμου… Η μικρή Adhara σε ηλικία μόλις 3 ετών, διαγνώσθηκε με σύνδρομο Άσπεργκερ και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα…

Το bullying και οι χαρακτηρισμοί στη 10χρονη Adhara Pérez:

Η μικρή Adhara Pérez άρχισε να δείχνει διαφορετική συμπεριφορά από τα άλλα παιδιά σε ηλικία μόλις 2 ετών. Όταν έφτασε τα 3, οι γιατροί της διέγνωσαν σύνδρομο Άσπεργκερ, κάτι που δικαιολογούσε την εμμονή της με τις ρουτίνες και το έντονο πάθος με συγκεκριμένα θέματα. Η μικρή που εμπίπτει στο φάσμα του αυτισμού ήταν θύμα ατελείωτου bullying από τους συμμαθητές της, οι οποίοι την αποκαλούσαν «φρικιό» και «παράξενη». Η Adhara πολλές φορές κοιμόταν στην τάξη και οι δάσκαλοί της την απομόνωναν και την τιμωρούσαν. Όταν δεν κοιμόταν, ζωγράφιζε μαύρες τρύπες αντί να ασχολείται με όσα δίδασκαν οι δάσκαλοι και δήλωνε πως δεν ήθελε να βρίσκεται στο σχολείο, ενώ αυτή της η θλίψη την βύθιζε σιγά σιγά στην κατάθλιψη.

Κι όμως, η Adhara ήταν σε ένα άλλο νοητικό επίπεδο που δεν έφταναν οι υπόλοιποι, κάτι που εξακριβώθηκε στην πορεία.

Η 10χρονη Adhara Pérez έχει υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και τον Χόκινγκ

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα της, στα μαθήματα του σχολείου ήταν πάντα υποτονική. Κοιμόνταν στην τάξη και δεν έβρισκε κάτι συναρπαστικό στα μαθήματα. Έτσι, οι γονείς αναζητώντας μια λύση χτύπησαν την πόρτα ενός κέντρου χαρισματικών παιδιών. Σύμφωνα με το mexicodailypost μετά από μια σειρά διάφορων τεστ νοημοσύνης διαπιστώθηκε κάτι το απίθανο. Η μικρή Adhara, είχε υψηλότερο IQ από τον Αϊνστάιν και συγκεκριμένα ο δείκτης ευφυίας της έφτανε στο 162.

Το IQ ενός μέσου ανθρώπου υπολογίζεται από 80 έως και 130. Ο Αϊνστάιν πάντως είχε IQ 160, ενώ ο Χόκινγκ είχε καταγράψει 154.

Η 10χρονη Adhara Pérez και η NASA

Η μικρή ιδιοφυΐα τελείωσε το δημοτικό στα 5 της χρόνια, το γυμνάσιο στα 6μιση και το λύκειο στα 8. Πλέον, στα 10 της, ασχολείται με δύο σπουδές σε δύο διαφορετικά πανεπιστήμια. Η μία είναι βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC (Universidad Tecnológica de México) και η άλλη μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI. Παράλληλα, έχει δεχτεί πρόταση για υποτροφία από τον πρόεδρο του University of Arizona μέσω επιστολής. Δυστυχώς δεν κατάφερε να φοιτήσει εκεί γιατί χρειαζόταν visa την οποία δεν είναι εύκολο να βγάλει.

Το όνειρό της είναι να γίνει αστροναύτης της NASA.

Η ίδια έχει πει: «Ονειρεύομαι να πάω στο διάστημα και να αποικίσω των Άρη. Ο αγαπημένος μου πλανήτης είναι η γη, γιατί εδώ μπορούμε να επιβιώσουμε». Επίσης γράφει σε μια ανάρτησή της στο Instagram «Αν δεν σου αρέσει αυτό που είσαι, φαντάσου πού θα ήθελες να είσαι. Εγώ με βλέπω στη NASA και αξίζει να δοκιμάσω».

Πάντως, το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στις ΗΠΑ προτίθεται να προσφέρει μια υποτροφία στο κορίτσι «θαύμα» προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ