STORIES ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Επιχειρηματίας σε απόγνωση: Υπάλληλος απουσιάζει συνέχεια γιατί αρρωσταίνουν τα παιδιά του

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 12δ.

Ένας επιχειρηματίας αντιμετωπίζει πρόβλημα με υπάλληλό του, το οποίο και ανήρτησε στο Reddit.

Η ανάρτηση του επιχειρηματία για υπάλληλό του στο Reddit

Είμαστε μια μικρή ομάδα (5) και ένας από τους υπαλλήλους μου έχει μικρά παιδιά. Στην αρχή της απασχόλησής τους, απουσίαζαν από την εργασία τους κατά μέσο όρο 1-2 φορές την εβδομάδα λόγω των παιδιών τους ή λόγω ότι ήταν άρρωστα. Τους είπαμε ότι, ενώ λυπούμαστε που αρρωσταίνουν τόσο συχνά, έχουμε μια επιχείρηση να διευθύνουμε και δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε κάποιον να είναι συνεχώς άρρωστος, δεδομένου του πόσο μικρή επιχείρηση είμαστε. Συντάξαμε, επίσης ένα εγχειρίδιο υπαλλήλων που περιγράφει τις ώρες λειτουργίας και τις πολιτικές PTO και τους βάλαμε να το υπογράψουν.

Τα πράγματα βελτιώθηκαν για λίγο, αλλά πρόσφατα μας τηλεφώνησαν ότι θα απουσιάσουν επειδή αυτοί ή τα παιδιά τους είναι άρρωστα και θα συμπληρώσουν ώρες την επόμενη εβδομάδα. Αρχικά, δεν είχαμε θέμα με το να συμπληρώνουν ώρες, αλλά γίνεται όλο και περισσότερο πρόβλημα.

Είχαμε μια πολυάσχολη εβδομάδα την περασμένη εβδομάδα και απουσιάσαν και πάλι, καθώς τα παιδιά τους ήταν άρρωστα και ρώτησαν αν εγώ (ο ιδιοκτήτης της εταιρείας) μπορούσα να καλύψω τη βάρδιά τους. Θεωρώ ότι αυτό ήταν υπέρβαση, καθώς έχουν μάνατζερ, στον οποίο δίνουν αναφορά. Θεωρώ ότι έπρεπε να ενημερώσουν αυτόν κι αυτός στη συνέχεια να αποφασίσει πώς να χειριστεί την κατάσταση. Ενημερώνω, λοιπόν, τον μάνατζερ για την κατάσταση, ο οποίος στη συνέχεια τους τηλεφωνεί.

Η απόγνωση του επιχειρηματία

Ο μάνατζερ τούς λέει ότι πρέπει να έχουν ένα εναλλακτικό σχέδιο για όταν τα παιδιά τους αρρωσταίνουν, επειδή αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την επιχείρησή μας με το πόσο συχνά συμβαίνει, στο οποίο απάντησαν λέγοντας στον μάνατζέρ ότι εμείς πρέπει να έχουμε εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση που χρειάζεται να απουσιάσουν. Θεωρώ αυτήν την απάντηση αρκετά απαράδεκτη.

Την επόμενη μέρα, δεν εμφανίστηκαν στη βάρδιά τους και ο μάνατζερ τούς τηλεφώνησε για να τους ρωτήσει πού βρίσκονται. Τελικά απάντησαν και είπαν ότι είχαν προβλήματα με το τηλέφωνο και ότι τώρα είναι άρρωστοι και δεν θα έρθουν.

Έχουμε κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους ικανοποιήσουμε, καθώς είναι πολύ καλοί υπάλληλοι, όταν εργάζονται και πραγματικά δεν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά να χάσουμε οποιοδήποτε προσωπικό τώρα, δεδομένου του μεγέθους μας και του όγκου της δουλειάς που κάνουμε. Φαίνεται, επίσης, ότι κάθε φορά που τίθεται αυτό το θέμα, αμύνονται και «γυρνάνε» το πρόβλημα σε εμάς. Σχεδιάζουμε να συζητήσουμε μαζί τους την επόμενη εβδομάδα για να εξετάσουμε τα ζητήματα επικοινωνίας και να χαράξουμε μια νέα πολιτική όπου δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν. Σκεφτόμαστε 2 επιλογές. Είτε θα εργάζονται τις 40 ώρες τους την εβδομάδα. Είτε θα χρησιμοποιούν το PTO και όταν τελειώνει, θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών.

Είμαστε νέοι σε αυτήν την κατάσταση, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή θα ήταν πολύτιμη.

Η δουλειά τους απαιτεί να βρίσκονται στον χώρο και δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι.

Employee with kids
byu/I_live_in_a_dumpster inmanagers

Περισσότερες ειδήσεις σήμερα

Τσατραφύλλιας: «Σκόνη διαρκείας με 2 αξιόλογες εξάρσεις»

Η Φαίη Σκορδά «τσάκωσε» την Ασημίνα Χατζηανδρέου: «Κάντε κοντινό, σου έκανε πρόταση γάμου;»

Survivor Spoiler: Ανατροπή με την ξαφνική αποχώρηση του πιο δυνατού παίκτη

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ