Ο γρίφος που κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Το 99% δεν βρίσκει τη σωστή απάντηση – Πόσα τρίγωνα είναι στην εικόνα

ο-γρίφος-που-κάνει-τον-γύρο-του-διαδικτ-143239

Οι γρίφοι και οι σπαζοκεφαλιές μάγευαν τους χρήστες τους διαδικτύου, οι οποίοι με την πρώτη ευκαιρία προσπαθούν να βρουν τη σωστή απάντηση σε ό,τι πέσει στην αντίληψή τους. Αυτή τη φορά, χαμός επικρατεί με μία εικόνα με τρίγωνα, τα οποία οι χρήστες αδυνατούν να υπολογίσουν και δεν πιστεύουν ότι είναι τόσα πολλά.

Γρίφος με τρίγωνα: Η εικόνα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Μια εικόνα με ένα τρίγωνο έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, καθώς πρόκειται για μια ακόμα οπτική ψευδαίσθηση. Το βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok ο Hectic Nick (@hecticnick) δείχνει μια εικόνα που περιέχει πολλά τρίγωνα: «Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι εύκολο», είπε, «Επιτρέψτε μου να ξέρω πόσα νομίζετε ότι υπάρχουν».

Οι χρήστες του TikTok έσπευσαν να λύσουν τον «γρίφο» με την πιο δημοφιλή απάντηση να είναι 4 τρίγωνα, ενώ άλλοι απάντησαν από 7 έως 15. Ωστόσο καμία από τις παραπάνω απαντήσεις δεν ήταν σωστή.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το TikΤοκ για τον γρίφο με τα τρίγωνα:

@hecticnick Only 1 percent of people get this right! #fyp #opticalillusion ♬ You Are Enough – Sleeping At Last

 Γρίφος με τρίγωνα: Ποια είναι η σωστή απάντηση;

Η σωστή απάντηση είναι 18 τρίγωνα και την βρίσκει μόνο το 1% του πληθυσμού.

Μιλώντας για την σημασία των οπτικών ψευδαισθήσεων, οι επιστήμονες Kim Ransley και Alex O. Holcombe από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ανέφεραν στο The Conversation: «Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μας δείχνουν ότι δεν έχουμε άμεση πρόσβαση στην πραγματικότητα. Μπορούν επίσης, να δώσουν μια ιδέα της νοητικής επεξεργασίας που προσφέρει η εμπειρία μας από τον ορατό κόσμο.

Πράγματι, η επεξεργασία που συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας είναι η βάση για πολλές ψευδαισθήσεις. Αντί να μεταφέρει πληροφορίες από τα μάτια μας σε σχεδόν ακατέργαστη μορφή όπως θα έκανε μια κάμερα, ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσδιορίσει τι υπάρχει στην πραγματικότητα εκεί έξω. Όταν οι πληροφορίες που εισέρχονται στο μάτι είναι διφορούμενες, ο εγκέφαλος πρέπει να κάνει εικασίες».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ