Μεγάλη συγκίνηση για έφηβη με αυτισμό: Το τυφλό κορίτσι που θριάμβευσε σε διαγωνισμό ταλέντων στη Βρετανία

μεγάλη-συγκίνηση-για-έφηβη-με-αυτισμό-178999

Η Λούσι είναι μια έφηβη με αυτισμό που κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο στο talent show «The Piano» στη Βρετανία. Μέσα από το ταλέντο της στην μουσική κατάφερει να γράψει ιστορία και να συγκινήσει τους πάντες.

Η συμμετοχή στο «The Piano», η «ιδιοφυΐα» στην μουσική και ο θρίαμβος

Η νεαρή από το Δυτικό Γιορκσάιρ, γεννήθηκε με καρκινικούς όγκους στα μάτια της και είναι σε μεγάλο βαθμό μη λεκτική. Παρά τα προβλήματα της υγείας της κατάφερε να συγκινήσει το έκπληκτο κοινό, χάρη στην άψογη ερμηνεία της στο «Arabesque» του Ντεμπισί.

Ο κλασικός πιανίστας Lang Lang, ένας από τους κριτές, την αποκάλεσε «ιδιοφυΐα», ενώ η ποπ σταρ Mika είπε ότι η δική της ήταν η «παράσταση της βραδιάς».

Το πρόγραμμα «The Piano», επιχειρεί να βρει τους καλύτερους ερασιτέχνες πιανίστες της Βρετανίας, προσκαλώντας κόσμο να παίξει σε πιάνα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η Λούσι ανταγωνίστηκε τον Τζέι, ο οποίος εργάζεται σε ένα εργοτάξιο, τον Σον, ο οποίος διαγνώστηκε με μαθησιακές δυσκολίες στην ηλικία των τεσσάρων ετών, και τον Ντάνι, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μουσική ως τρόπο για να αντιμετωπίσει την αυτοκτονία του πατέρα του.

Κανένας από τους τέσσερις φιναλίστ δεν είχε δικό του πιάνο και όλοι κέρδισαν από ένα, μετά το τελευταίο επεισόδιο.

Η μουσική ως τρόπος επικοινωνίας για αυτό το κορίτσι με αυτισμό

Για την Λούσι η μουσική ήταν κάτι περισσότερο από ένα χόμπι, είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί και αγωνίζεται να συνομιλήσει, λέει η μητέρα της. «Πάντα ήξερα ότι θα βρεθεί σε μια μεγάλη σκηνή ένα βράδυ. Είπα στους παραγωγούς, “αυτό που είδατε στην κόρη μου το έχω δει και εγώ, εδώ και 2 χρόνια», είπε η γυναίκα.

Η Λούσι άρχισε να παίζει πιάνο όταν ήταν μόλις δύο ετών και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον δάσκαλό της Ντάνιελ όταν ήταν τριών ετών.

Η μητέρα της είπε: «Ήμασταν στο σπίτι και είχε πολλά μουσικά παιχνίδια για να παίξει, αλλά η Λούσι δεν πατούσε απλώς τα πλήκτρα, αλλά έφτιαχνε ρυθμό και μουσική, και σκέφτηκα ότι αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον».

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ