Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του MasterChef της χρονιάς 2024 έφτασε αισίως στο τέλος του έχοντας ως νικητή τον 29χρονο Λευτέρη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος στο άκουσμα της νίκης του ξέσπασε σε αναφιλητά αφού εκτός από την χαρά του, ένιωθε και έντονα συναισθήματα λύπης λόγω της απώλειας ενός προσφιλούς συγγενικού του προσώπου.
Ο μεγάλος νικητής της αποψινής βραδιάς (13/6) μπορεί να χάρηκε πολύ που κατάφερε να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο των 100.000 ευρώ του MasterChef όμως συγχρόνως έκρυβε και μία μεγάλη θλίψη μέσα του.
Όπως είπε μιλώντας με λυγμούς καθώς δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, ήθελε να αφιερώσει τη μεγάλη νίκη του στον θείο του, τον Μάκη που αν και πάλεψε πολύ όσο διάστημα πάλευε και ο ίδιος για να φτάσει στον τελικό, τελικά εκείνος δεν τα κατάφερε.
Τα συγκινητικά του λόγια έκαναν τους πάντες να λυγίσουν, ειδικά όταν έκανε τη συγκεκριμένη αφιέρωση.
Στη συνέχεια ο Λευτέρης θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσοι βρέθηκαν στο πλάι του και τον στήριξαν σε αυτό το δύσκολο ταξίδι, μεταξύ άλλων την οικογένειά του, τους πρώην συμπαίκτες του που έγιναν και φίλοι του, τους κριτές αλλά και την παραγωγή του μαγειρικού διαγωνισμού.
Από μικρός του άρεσε να μπλέκεται στα πόδια της γιαγιάς ή της μαμάς του στην κουζίνα και να παρακολουθεί τι δημιουργούσαν. Άλλωστε, τόσο η μητέρα του όσο και ο θείος του είναι ζαχαροπλάστες και σίγουρα οι παιδικές του μνήμες είναι πολύ… γλυκές! Και όταν άρχισε να ψάχνει τι ακριβώς ήθελε να κάνει, αποφάσισε να γίνει μάγειρας.
Ο 29χρονος σήμερα Λευτέρης Ζαφειρόπουλος άρχισε να «ψάχνεται» στον χώρο και ξεκίνησε να δουλεύει ως μάγειρας και αργότερα ως βοηθός σεφ σε εστιατόρια της χώρας μας πριν φύγει για το εξωτερικό και τις ευκαιρίες που του εμφανίστηκαν. Από τις πρώτες του εμπειρίες βέβαια, χωρίς να έχει μετανιώσει στιγμή γι’ αυτή, ήταν να δουλέψει σε σουβλατζίδικο. Μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που του δόθηκαν πάντως στα πρώτα βήματά του ήταν να δουλέψει στο φημισμένο Sabor στο Λονδίνο, ένα εστιατόριο που κατέχει ένα αστέρι Michelin.
Ξαναγύρισε στην Ελλάδα και του παρουσιάστηκαν και άλλες ευκαιρίες όπως να δουλέψει σε επίσης φημισμένο εστιατόριο της Σαντορίνης όπου ανέλαβε να είναι Sous Chef.
Για τον ίδιο η μαγειρική είναι ένα συνονθύλευμα αναμνήσεων και συναισθημάτων, που του αρέσει να αποτυπώνει στα πιάτα του και όπως λέει με χιούμορ, έχει κάνει πελάτες που δοκίμασαν τα πιάτα του ακόμα και να δακρύσουν!
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Καιρός – ΕΜΥ: Μετά τον καύσωνα έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Σύνοδος Ήλιου Ερμή στις 14 Ιουνίου: Όλη η τύχη πάνω σε αυτά τα 3 ζώδια, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου
Βίκυ Σταυροπούλου για Χρήστο Χατζηπαναγιώτη: «Με άλλαξε η περιπέτεια της υγείας του»