Μια λαχταριστή συνταγή με ζυμαρικά στο φούρνο και τυριά που έμειναν, η οποία δίνει τέλος στα τελειωμένα τυριά στο πίσω μέρος του ψυγείου.
800 γρ. ζυμαρικά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα κοτσάνια ψιλοκομμένα (κρατήστε τα φύλλα για άλλη χρήση)
4 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
650 γρ. ανάμεικτα τυριά (ό,τι σας έχει μείνει στο ψυγείο)
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 11 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σουρώστε καλά.
Βήμα 3
Παράλληλα, ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα στελέχη του μαϊντανού και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα κρεμμυδιού σε ένα μπολ, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα 500 γρ. τυριά, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Συνδυάστε τα ζυμαρικά και το μείγμα τυριών σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ. τυριών. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.
Σε όσους αποφασίσουν να φτιάξουν αυτή τη συνταγή ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή απόλαυση.