Αυτή η συνταγή με τα ζυμαρικά με σπανάκι και παρμεζάνα χρειάζεται μόνο πέντε υλικά και θα τρελάνει τον ουρανίσκο σας.
Τα υλικά για τη συνταγή ζυμαρικών με σπανάκι και παρμεζάνα
800 γρ. ζυμαρικά
3 κ. σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
6 φλ. τσαγιού σπανάκι
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Η εκτέλεση της συνταγής για ζυμαρικά με σπανάκι και παρμεζάνα
Βήμα 1
Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα ζυμαρικά και το σπανάκι, ανακατέψτε απαλά και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του σπανακιού. Αν τα ζυμαρικά αρχίσουν να στεγνώνουν, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
Βήμα 4
Προσθέστε το 1/4 φλιτζανιού από την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
Βήμα 5
Αδειάστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.
Σε όσους από εσάς αποφασίσετε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σας ευχόμαστε καλή όρεξη και καλή απόλαυση να έχετε.