Οι λουκουμάδες, οι αγαπημένοι μας γλυκοί πειρασμοί από την παιδική μας ηλικία, μπορούν να φτιαχτούν εύκολα και υγιεινά στη φριτέζα αέρος. Με μόλις δύο υλικά και δέκα λεπτά, μπορείτε να απολαύσετε αυτή την ελαφριά και νόστιμη εκδοχή των παραδοσιακών λουκουμάδων, χωρίς λάδι και τηγάνισμα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα απογευματινό σνακ ή ένα γρήγορο γλυκό χωρίς περιττές θερμίδες, και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Υλικά:
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αναμειγνύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βγάζουμε το μείγμα από τον κάδο του μίξερ και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε ένα-ένα στον κάδο της φριτέζας και τα ψήνουμε στους 160 °C για 10-12 λεπτά περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των λουκουμάδων και της φριτέζας αέρος). Μόλις τα βγάλουμε, ρίχνουμε μπόλικο μέλι, τριμμένο καρύδι, κανέλα και απολαμβάνουμε. Προτιμούμε να τους καταναλώσουμε αμέσως.
Φυσικά μπορούμε να τους πασπαλίσουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς και λίγη σκόνη κακάο. Οι σοκολατόφιλοι μπορούν να προσθέσουν μια γενναιόδωρη κουταλιά πραλίνας φουντουκιού ή κουβερτούρα σοκολάτας υγείας, γάλακτος ή λευκής, αφού πρώτα τη λιώσουν σε μπεν μαρί. Σε περίπτωση που δεν έχετε δοκιμάσει ξανά να λιώσετε τη σοκολάτα, μπορείτε να το δοκιμάσετε άφοβα εφαρμόζοντας τα απλά και εύκολα βήματα που σας προτείνουμε. Εννοείται ότι ταιριάζουν πολύ με βούτυρα ξηρών καρπών που μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε πολύ γρήγορα στο σπίτι (αρκεί να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για χειροποίητο φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο μόλις σε 10′) αλλά και με μια μπάλα παγωτό —η βανίλια ταιριάζει μοναδικά— τις ζεστές ημέρες του χρόνου.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Φαύλος κύκλος: Τα 3 ζώδια με την τάση να γυρίζουν σε τοξικούς πρώην
Το ελληνικό νησί που βρίσκεται στους 9 καλύτερους προορισμούς του κόσμου με υποβρύχια μουσεία
Φωτιά τώρα: Σφοδρή πυρκαγιά στη Νέα Αρτάκη θέτει σε κίνδυνο κατοικίες και τον υγροβιότοπο Κολοβρέχτη