ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Υγιεινά λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και κανέλα

Αλεξάνδρα Πατακιά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 46δ.

Τα λαδοκούλουρα, υγιεινά, αφράτα και ελαφριά, αποτελούν τον τέλειο «ταίρι» για έναν απολαυστικό καφέ, γάλα, ή τσάι. Αυτή η εύκολη συνταγή θα ενθουσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους και θα γίνουν το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων. Φτιάξτε τα και δεν θα χάσετε!

Συνταγή για λαδοκούλουρα με πορτοκάλι και κανέλα:

Υλικά:

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη. Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα ρίχνουμε στο μίξερ.

Προσθέτουμε το κονιάκ, το μπέϊκιν πάουτερ, το γαρύφαλλο και την κανέλα και χτυπάμε για λίγο ακόμα στην μεγάλη ταχύτητα.

Στην συνεχεία προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σιγά σιγά, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια.

Αφήνουμε λίγο την ζύμη να ξεκούραστη για περίπου 10 λεπτά και πλάθουμε σε κουλουράκια.

Ψήνουμε σε προσημασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νηστίσιμο σοκολατένιο κέικ: Χωρίς μίξερ, η εύκολη συνταγή για να γίνει αφράτο και πεντανόστιμο

Εύκολη τούρτα κατσαρόλας: Με αυτή τη συνταγή δεν θα ξανά πας σε ζαχαροπλαστείο

Συνταγή για υπέροχα ντολμαδάκια γιαλαντζί: Τα μυστικά μιας Σμυρνιάς

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ