Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία πριν από το κυρίως γεύμα θα τρελάνει τους οικείους σας; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα, η οποία θα αφήσει… κάγκελο άπαντες, ακόμη και την πεθερά σας, με το μυστικό να βρίσκεται στο φύλλο.
Πρόκειται για μια συνταγή λαχταριστή και εύκολη, καθώς μπορεί να χρειάζεται λίγη ώρα, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να το μετανιώσετε, αποφασίζοντας να την φτιάξετε, όπως και με την τυρόπιτα κοτσίδα.
Αρχική ΓεύσηΣυνταγές
Τυρόπιτα που… θα αφήσει «κάγκελο» και την πεθερά σου – Το μυστικό είναι στο φύλλο
Λαχταριστή συνταγή
22 Ιουλίου 2023 00:38
Τυρόπιτα που… θα αφήσει «κάγκελο» και την πεθερά σου – Το μυστικό είναι στο φύλλο
Από Παναγιώτης Παπανικολάου
Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία πριν από το κυρίως γεύμα θα τρελάνει τους οικείους σας; Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια τυρόπιτα, η οποία θα αφήσει… κάγκελο άπαντες, ακόμη και την πεθερά σας, με το μυστικό να βρίσκεται στο φύλλο.
Advertisements
Video Player is loading.Pause
Loaded: 0.00%
Unmute
Remaining Time -2:00
Fullscreen
X
Πρόκειται για μια συνταγή λαχταριστή και εύκολη, καθώς μπορεί να χρειάζεται λίγη ώρα, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να το μετανιώσετε, αποφασίζοντας να την φτιάξετε, όπως και με την τυρόπιτα κοτσίδα.
Μπακοτσέτουλα από την Άση Μπήλιου: «Όσοι έχουν γεννηθούν μέχρι τις 04:49…» – Σαββατοκύριακο πλούτου για Ζυγούς, Σκορπιούς, Υδροχόους και 2 ακόμη ζώδια
VIRAL ΕΙΔΗΣΗ
Μπακοτσέτουλα από την Άση Μπήλιου: «Όσοι έχουν γεννηθούν μέχρι τις 04:49…» – Σαββατοκύριακο πλούτου για Ζυγούς, Σκορπιούς, Υδροχόους και 2 ακόμη ζώδια
Υλικά
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ή 6 σπιτικά χωριάτικα φύλλα
6 αυγά (ή 4 αν προτιμάτε)
3 ½ φλ. γάλα φρέσκο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
600 γραμ. φέτα βαρελίσια σκληρή
1/4 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.
Για την τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο και φέτα, βάλτε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 40 ή 42 εκ και θα ψήσουμε στην κάτω σχάρα. Αλλοίφουμε λάδι στο ταψί
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι. Τα χτυπάμε λίγο, αλατοπιπερώνουμε και θρυμματίζουμε τα τυριά.
Ανοίγουμε το χωριάτικο φύλλο, στρώνουμε 2 φύλλα κάτω, ραντίζουμε με περίπου 3/4 φλ. μείγμα γάλα – αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά την επιφάνεια.
Στρώνουμε το τρίτο φύλλο, ραντίζουμε με 3/4 φλ. μείγμα γάλα-αυγό και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Καλύπτουμε με το 4ο και το 5ο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Ραντίζουμε δηλαδή με το υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε, ενδιάμεσα, με τα υπόλοιπα τυριά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, πάνω στην πίτα. Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο.
Τρυπάμε την επιφάνεια με πιρούνι, χωρίς να φτάσουμε στη βάση. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 10′, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Extra Tip: Εάν δεν έχετε τόσο μεγάλο ταψί, τότε ελαττώστε το μείγμα κατά 2 αυγά. Να ξέρετε ότι οι ωραίες, αυθεντικές πίτες, ποτέ δεν ξεπερνούν σε πάχος τα 3 εκατοστά.