Αν θέλετε να φτιάξετε τραγανές γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα τότε μπορείτε να τις σερβίρετε με σαλάτα ή ζυμαρικά.
1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες
1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
1 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε σε ένα γυάλινο πιρέξ λίγο λάδι.
Βήμα 2
Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Σφραγίστε και ανακινήστε για να αναμειχθούν τα υλικά καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και κουνήστε τις μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τις γαρίδες επίπεδα στο προετοιμασμένο ταψί. Πασπαλίστε με το μείγμα ψίχας ψωμιού που έχει απομείνει στη σακούλα και περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται τραγανές, 15 έως 20 λεπτά.
Σε όσους από εσάς φτιάξουν την συνταγή να ευχηθούμε Καλή όρεξη και καλή απόλαυση.