Τραγανές γαρίδες… με σκόρδο και παρμεζάνα

τραγανές-γαρίδες-με-σκόρδο-και-παρμε-70532

Αν θέλετε να φτιάξετε τραγανές γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα τότε μπορείτε να τις σερβίρετε με σαλάτα ή ζυμαρικά.

Ποια είναι τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τις τραγανές γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα

1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες

1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά

1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

2 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό

1 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

2 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο

Η εκτέλεση της συνταγής για τραγανές  γαρίδες με σκόρδο και παρμεζάνα

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και απλώστε σε ένα γυάλινο πιρέξ λίγο λάδι.

Βήμα 2

Ανακατέψτε την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου σε μια μεγάλη επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα. Σφραγίστε και ανακινήστε για να αναμειχθούν τα υλικά καλά. Προσθέστε τις γαρίδες και κουνήστε τις μέχρι να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τις γαρίδες επίπεδα στο προετοιμασμένο ταψί. Πασπαλίστε με το μείγμα ψίχας ψωμιού που έχει απομείνει στη σακούλα και περιχύστε με το λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 4

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να γίνονται τραγανές, 15 έως 20 λεπτά.

Σε όσους από εσάς φτιάξουν την συνταγή να ευχηθούμε Καλή όρεξη και καλή απόλαυση.

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ