ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Του ονείρου: Πανεύκολη και αφράτη πάστα στο ταψί, μια γρήγορη συνταγή για το τραπέζι της Κυριακής

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 15δ.

Είτε ψάχνετε ένα γλυκό για κάποια γιορτή είτε χρειάζεστε ένα σπιτικό γλυκό για να γλυκάνει την οικογένεια μετά από το τραπέζι της Κυριακής, σας έχουμε την συνταγή. Δεν χρειάζεται να τρέξετε στο ζαχαροπλαστείο, ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και όλοι θα σας ρωτάνε το μυστικό της επιτυχίας για αυτή την πάστα ταψιού.

Τα υλικά για πάστα ταψιού

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 πακέτο baking powder
2 βανίλιες

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας νισεστέ
1.5 ποτήρι ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. βούτυρο
1-2 βανίλιες
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος

Για την γκανάζ
1 κουτάκι κρέμας γάλακτος
100 γρ. σοκολάτας γάλακτος
100 γρ. κουβερτούρα

Για να μουσκέψουμε το παντεσπάνι

Ενάμιση ποτήρι γάλα φρέσκο

Η εκτέλεση της συνταγής για πάστα στο ταψί

Για το παντεσπάνι: Ξεκινάμε την συνταγή, σπάζοντας και ρίχνοντας σε ένα μπολ τα 4 αυγά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ έως ότου αφρατέψουν καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας στο μπολ το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ, έως ότου να έχουμε μία παχύρρευστη κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα αυτή σε ένα αποσπόσμενο ταψάκι-τσέρκι, διαστάσεων περίπου 23χ35 εκ, το στρώνουμε καλά με την μαρίζ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 30-35 λεπτά, έως ότου να φουσκώσει και να γίνει αφράτο.

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο έχουμε στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε 1 λίτρο γάλα, 2 αυγά, το αλεύρι, το νισεστέ, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, έως ότου να πήξει. Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ. Όταν το μείγμα μας είναι ομοιόμορφο και έχει γίνει μια ωραία κρέμα, το βγάζουμε από την φωτιά, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να δέσει για λίγο.

Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε σε ένα μπολ τα δύο κουτιά της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Έπειτα, βγάζουμε την μεμβράνη από το προηγούμενο μπολ με την κρέμα και την ρίχνουμε σιγά σιγά και προσεκτικά στο μπολ με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ενώ με το μίξερ θα τα ανακατέψουμε καλά δημιουργώντας έτσι μία νέα κρέμα.

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε την επιφάνεια από το παντεσπάνι, και την βάζουμε σε ένα πιάτο. Στην συνέχεια, περιχύνουμε πάνω από το παντεσπάνι, στο ταψάκι μας, ένα με δύο ποτήρια γάλα, ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.

Αδειάζουμε και στρώνουμε τώρα τη κρέμα μας επάνω στο παντεσπάνι. Έπειτα, τρίβουμε με τα χέρια μας το παντεσπάνι που αφαιρέσαμε στο προηγούμενο βήμα και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα.

Κατόπιν, προσθέτουμε άλλη μια στρώση κρέμας πάνω από το τριμμένο παντεσπάνι και συνεχίζουμε με την γκανάζ.

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε ένα πακέτο κρέμας και σοκολάτα που την έχουμε σπάσει σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι έως ότου λιώσει καλά η σοκολάτα. Αυτό το μείγμα θα το απλώσουμε σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και κόβουμε το γλυκό σε τετράγωνα κομμάτια.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ