Ένα από τα πιο κλασικά γλυκά, ο κορμός σοκολάτας ή αλλιώς το “μωσαϊκό” είναι το αγαπημένο όλων μας. Αυτή η συνταγή δεν θέλει αυγά, γίνεται στο πι και φι και έχει τις σωστές αναλογίες για να γίνει πεντανόστιμο.
Κορμός σοκολάτας: Τα υλικά
Υλικά
250 γρ βούτυρο λουρπακ όχι πολύ παγωμένο να μπορέσει να χτυπηθεί.
200 γρ άχνη
3 κ.σ κακάο αγλυκο
1 φλ. του καφέ κονιάκ ή οποίο άλλο λικέρ της αρεσκείας σας
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι- Μπερ
2 κ.σ πραλινα
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε φουντούκια
Κορμός σοκολάτας: Η συνταγή
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατεψουν , περίπου 6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κακάο και έπειτα την πραλινα. Θρυματιζουμε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα μου και τα ραντίζουμε με το κονιάκ.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα μας
Ανακατεύουμε καλά και σε μια λαδόκολλα φτιάχνουμε ένα μεγαλο μπαστουνι.
Βάζουμε κατάψυξη ,να παγώσει καλά
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Οι ανεξάρτητοι του ζωδιακού: Τα ζώδια που κάνουν όλες τις δουλειές του σπιτιού μόνοι τους