ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια: Η λάθος κίνηση μετά το βράσιμό τους και τα μυστικά που κρύβουν

Παναγιώτα Πατακιά
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 1λ. 51δ.

Όσο άσχετος και να είσαι με τη μαγειρική, σίγουρα έχεις φτιάξει κάποια στιγμή μακαρόνια για να φας κάτι εύκολο, οικονομικό και γρήγορο. Ακόμη κι όσοι γνωρίζουν, όμως, πολλά από μαγειρική κάνουν αυτό το μεγάλο λάθος που κάνουμε όλοι μας με τα μακαρόνια…

Τα μακαρόνια, ενώ είναι ένα σχετικά εύκολο φαγητό, κρύβουν πολλές παγίδες και έχουν πολλά μυστικά για να γίνουν ακαταμάχητα!

Βράσιμο μακαρονιών: Τα λάθη που κάνουμε όλοι με τα μακαρόνια

Πολλά είναι, πάντως, τα λάθη που κάνουμε στο μαγείρεμα των ζυμαρικών μας, είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια, ή και στο τέλος του βρασίματός τους. Το μεγαλύτερο, μάλιστα, συμβαίνει στο τέλος, όταν θέλουμε να τα σουρώσουμε, με τη μαγειρική σόδα επίσης να είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Το πιο μεγάλο λάθος στα μακαρόνια και τα μυστικά για το σωστό βράσιμο μακαρονιών

Πολλοί θεωρούν, ότι πρέπει να ξεπλύνουμε τα μακαρόνια, ώστε να μην καίνε. Δεν πρέπει, όμως, να το κάνουμε. Αν τα ξεπλύνουμε πρώτον χάνουμε τη μισή νοστιμιά τους και δεύτερον χάνουμε την πιθανότητα να κολλήσει η σάλτσα πάνω στο μακαρόνι αφού με το ξέπλυμα χάνεται το άμυλο τους.

Επίσης, χάνουμε τη θερμοκρασία που έχουν αναπτύξει στο βράσιμο και μετά πρέπει να τα ξαναζεστάνουμε. Είναι εντελώς περιττό.

Μόνη εξαίρεση αποτελεί η μακαρονοσαλάτα, όπου εκεί είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε και μετά να τα λαδώσετε ελαφρώς προκειμένου να μην κολλήσουν και να μη ρουφήξουν τη σως.

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ