Για ένα κυριακάτικο τραπέζι δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτικό κεμπάπ και όλοι θα σας ζητάνε αυτή την συνταγή. Γίνονται πεντανόστιμα και ζουμερά και δεν θέλουν καθόλου κόπο.
Υλικά
500 γραμμάρια αρνίσιο ή χοιρινό
300 γραμμάρια κρεμμύδι
50-70 g χοιρινό λίπος
5-6 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι
1 ματσάκι άνηθο
1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου , κύμινο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκόψτε τα πλύνετε τον άνηθο και στεγνώστε, τρίβετε τους σπόρους κόλιανδρου και το κύμινο σε ένα μύλο.
2. Στύψτε το χυμό λεμονιού και κόψτε το λίπος σε μικρά κομμάτια.
3. Ενώστε όλα τα υλικά μαζί.
4. Βάλτε το μπολ με κιμά, καλυμμένο με καπάκι, στο ψυγείο για μισή ώρα.
5. Ζεσταίνετε το φούρνο στο μέγιστο, καλύψτε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι.
6. Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια και παίρνετε ξύλινα σουβλάκια τα οποία πριν τα βρέχετε καλά και τυλίγετε γύρω γύρω κιμά .
7. Βάλτε τα κεμπάπ στο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο, ψήνετε μέχρι να κοκκινίσει η μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε απαλά και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά.
8. Σερβίρετε τα μαγειρεμένα κεμπάπ ζεστά, γαρνιρισμένα με κρεμμυδάκια (καλύτερα μαριναρισμένα) και χόρτα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Διαβάστε επίσης
Οι εγωιστές του ζωδιακού: Τα τέσσερα ζώδια που δεν αντέχουν την απόρριψη και «πέφτουν στα πατώματα»
Νέα μελέτη για το Αλτσχάιμερ: Η “σκουριά” στον εγκέφαλο και η επιρροή του σιδήρου στην νόσο