Όλοι θέλουμε να τρώμε κάτι γλυκό με τον καφέ ή το τσάι μας και να μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα, με υλικά που ήδη έχουμε στο σπίτι. Μια τέτοια είναι η συνταγή που ακολουθεί και μπορείτε να φτιάξετε αυτό το κέικ της…τεμπέλας με 3 υλικά σε χρόνο dt.
Το κέικ της τεμπέλας: Συνταγή για εύκολο κέικ με 3 υλικά
Αυτό το εύκολο κέικ φτιάχνεται με μόλις τρία απλά υλικά που έχετε όλοι σπίτι σας. Δεν περιέχει καθόλου βούτυρο, λάδι ή γάλα ούτε καν μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.
Το συγκεκριμένο κέικ είναι επίσης ελαφρύ στη γεύση κι είναι εξαιρετική επιλογή για κολατσιό των παιδιών, για επιδόρπιο ή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας.
Υπάρχουν δύο βασικά βήματα για να φτιάξετε αυτό το απλό κέικ
Αρχικά χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη μαζί με το μίξερ για περίπου οκτώ λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, το μείγμα θα γίνει από αφρώδες, παχύρρευστο και κρεμώδες. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι το μείγμα των αυγών αλλάζει χρώμα από κίτρινο σε πολύ ανοιχτό (σχεδόν λευκό) κίτρινο
Στη συνέχεια ρίχνετε απαλά το αλεύρι. Για αφράτο αποτέλεσμα κοσκινίστε το. Το αλεύρι τείνει να συσσωρεύεται και αν το προσθέσετε ρίχνοντάς το ανακατεύοντας γρήγορα, μπορεί να προκαλέσει το ξεφούσκωμα του αέρα από το μείγμα των αυγών. Εάν δεν διαθέτετε σουρωτήρι ή κόσκινο, μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε το αλεύρι με τα χέρια σας.
Διαδικασία για το κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε μια φόρμα και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.
Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε το αλεύρι στο μείγμα των αυγών. Το κοσκινίζετε σταδιακά ( 1/3 κάθε φορά).
Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 25-30 λεπτά. Η επιφάνεια του κέικ πρέπει να είναι ανοιχτό καφέ και να είναι ένα συμπαγής. Η οδοντογλυφίδα που τοποθετείτε πρέπει να βγαίνει καθαρή
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρετε. Μπορείτε να το σερβίρετε με ζάχαρη άχνη ή/και φρέσκα φρούτα όπως φράουλες.