Ένα σπιτικό τιραμισού που γίνεται στο πι και φι για να έχετε ένα έτοιμο γλυκάκι στο ψυγείο για τα κεράσματα. Ακολούθησε τα βήματα της συνταγής και η επιτυχία είναι σίγουρη με αυτό το τιραμισού.
Υλικά για το σπιτικό τιραμισού
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ (βανίλια ή σοκολάτα)
1 κούπα καφές (φίλτρου ή στιγμιαίος)
6-10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
2 κουτιά κρέμα γάλακτος 30-35% (σύνολο 400-500 ml)
1/3 κούπας ζάχαρη
2 συσκευασίες τυρί κρέμα (συνολικά 500 γρ.)
1 συσκευασία τυρί mascarpone (ή 250 γρ. ακόμα τυρί κρέμα)
1 κουτάλι του γλυκού βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλίνη
Προαιρετικά: μερικά κουτάλια κακάο γλυκό ή άγλυκο
Βήμα-βήμα η συνταγή για το σπιτικό τιραμισού
Εκτέλεση:
Πρόσθεσε τα 6-10 κουτάλια της σούπας ζάχαρη στον καφέ και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν. Βούτα 1-1 τα μπισκότα στο σιρόπι καφέ σου και στρώσε τα σε ένα βαθύ πιάτο, ένα ποτήρι (σπασμένα), ή ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
Με ένα μίξερ με βάση ή χειρός χτύπα την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί. Ανακάτεψε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τυρί κρέμα και mascarpone μαζί με τη βανίλια ή τη βανιλίνη). Μόλις αναμειχθούν καλά, πρόσθεσε απαλά τη σαντιγί.
Μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, άπλωσε ένα πλούσιο στρώμα πάνω από τα μπισκότα σου.
Πρόσθεσε επιπλέον σιροπιασμένα μπισκότα πάνω από την κρέμα και περισσότερη κρέμα μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά σου.
Μόλις τελειώσεις το τιραμισού σου, μπορείς να ρίξεις από πάνω λίγο κακάο για διακόσμηση!