Τα donuts είναι η αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων αλλά είναι και ένα από τα πιο ανθυγιεινά γλυκίσματα καθώς τηγανίζονται σε μπόλικο λάδι. Για αυτό αυτή η συνταγή στην φριτέζα αέρος κάνει τα donuts πιο ελαφριά.
Υπολογίστε βέβαια ότι θα χρειαστεί η αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι σας, οπότε να υπολογίσετε ότι θα σας πάρει κανένα δίωρο.
Donuts: Τα υλικά
Μερίδες: 4
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 αυγό
130 ml γάλα, πλήρες
45 γρ. βούτυρο, λιωμένο
8 γρ. μαγιά ξηρή
ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Donuts: Η συνταγή
Βήμα 1
Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ. Προσθέτουμε στον κάδο το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη μαγιά. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μια μεβράνη. Αφήνουμε τη μαγιά να ενεργοποιηθεί για 5΄.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα του κάδου.Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα γυάλινο μπολ. Σκεπάζουμε το σκεύος μας με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
Βήμα 4
Όταν η ζύμη φουσκώσει, τη μεταφέρουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε πάχος 2 εκ. Με ένα μεγάλο ποτήρι κόβουμε τα donuts μας. Με ένα σφηνοπότηρο δημιουργούμε την εσωτερική τρύπα σε κάθε donut.
Βήμα 5
Αν μας περισέψει ζύμη, την πλάθουμε ξανά σε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη ξανά τουλάχιστον για 20΄. Μετά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Βήμα 6
Μεταφέρουμε τα donuts μας σε ένα σκεύος που έχουμε στρώσει με λαδόκολα. Σκεπάζουμε τα donuts με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για ακόμη 30΄. Όταν φουσκώσουν, τα τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε για 3΄στους 180°C από κάθε πλευρά, 6΄ στο σύνολο.
Βήμα 7
Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Άλατα τέλος στην μπανιέρα: Το tip χωρίς τρίψιμο με 2 υλικά που θα την κάνει καινούργια
«Θηλιά» η ακρίβεια: Μονόδρομος η 2η δουλειά ακόμα και για… τους δημόσιους υπαλλήλους