Το σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου είναι η τέλεια επιλογή για τις καλοκαιρινές ημέρες, για την οποία χρειάζονται μόνο τρία υλικά.
Οικονομική και γρήγορη, αυτή η συνταγή, με την υπογραφή του σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (εγώ προτιμώ κουβερτούρα πραλίνας)
150 γρ βούτυρο
15 μπισκότα τύπου digestive
Εκτέλεση
Σπάμε τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Για να φτιάξεις το μπεν μαρί βάζεις ένα γυάλινο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και μέσα στο μπολ λιώνεις ό,τι θέλεις να λιώσει. Προσοχή: Δεν πρέπει να ακουμπάει το μπολ στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα!
Μόλις η σοκολάτα και το βούτυρο λιώσουν και αναμειχθούν, προσθέτεις τα μπισκότα, ανακατεύεις και μεταφέρεις σε ένα πιρέξ που έχεις καλύψει με σελοφάν.
Αφήνεις το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια το κόβεις σε κύβους.
Διατηρείται στο ψυγείο.