Το σαγανάκι τυριού είναι μια συνταγή που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, θα απολαύσετε την τέλεια συνταγή για σαγανακί τυριού, που θα ενθουσιάσει τον ουρανίσκο σας!
Συνταγή σαγανάκι τυριού: Απολαυστικά τραγανά κομμάτια τυριού με φρέσκο λεμόνι
ΥΛΙΚΑ:
110-120 γραμ. τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
50 γραμ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τυρί σαγανάκι, κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος. Αν το κόψετε πιο λεπτό μπορεί να λιώσει στο τηγάνι.
Βουτήξτε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπάνω αλεύρι. Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.
Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνετε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό. Καλή όρεξη!
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Εύκολα και σπιτικά μπιφτέκια: Η συνταγή για να γίνουν αφράτα και ζουμερά χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη
«Χρυσή» η 19χρονη Αλεξάνδρα Εφραίμογλου: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στον Ακροβατικό Διάδρομο