Τρουφάκια σοκολάτας: Φανταστείτε μικρά, βελούδινα μπαλάκια σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα σας… μια μπουκιά απόλυτης απόλαυσης! Φτιάχνονται με απλά υλικά, όπως μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και κακάο, και μπορούν να γίνουν σε διάφορες γεύσεις, με ξηρούς καρπούς, λικέρ ή ξύσμα πορτοκαλιού.
Είναι ιδανικά για κέρασμα σε γιορτές και πάρτι, αλλά και για ένα γλυκό διάλειμμα στο τέλος της ημέρας. Μπορείτε να τα φτιάξτε τα μόνοι σας με την οικογένεια ή τους φίλους σας και να απολαύσετε τη διαδικασία παρασκευής τους.
Η παρακάτω συνταγή θα σας λύσει τα χέρια μιας και δεν απαιτεί πολλά υλικά ούτε ιδιαίτερες συσκευές.
Τρουφάκια σοκολάτας σε 10 λεπτά
Υλικά:
- 200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
- Τρούφα για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το κονιάκ (αν θέλετε).
- Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθετε μπαλάκια από το μείγμα.
- Ρολάρετε τα μπαλάκια στην τρούφα.
- Βάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν.
Σερβίρετε και απολαύστε!
Πώς να τα κάνετε ακόμη πιο νόστιμα:
Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα ξηρούς καρπούς, ξύσμα πορτοκαλιού ή ρούμι.
Αν θέλετε τα τρουφάκια σας πιο σοκολατένια, μπορείτε να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα. Επίσης, μια εναλλακτική ιδέα είναι να τα «ρολάρετε» σε ινδοκάρυδο, κακάο, σπασμένους ξηρούς καρπούς ή και χρωματιστή τρούφα.
Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Πανεύκολο και αφράτο: Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει τη συνταγή για το καλύτερο, νηστίσιμο κέικ σοκολάτας