Εάν θέλετε να εξερευνήσετε ένα από τα πιο αγαπημένα ελληνικά εδέσματα, το ρυζόγαλο είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή. Η απαλή υφή του ρυζιού συνδυάζεται με το γλυκό άρωμα του κανέλας και της βανίλιας, δημιουργώντας ένα γευστικό και ενθουσιώδες επιδόρπιο που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους ουρανίσκους σας. Αυτή η απλή αλλά εκλεπτυσμένη συνταγή ρυζόγαλου σας προσκαλεί να ανακαλύψετε τη μαγεία της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τη γεύση και την παράδοση.
Υλικά:
Εκτέλεση:
Μουσκεύω από βραδύς το ρύζι με το νερό. Την επόμενη μέρα, τρίβω με το χέρι το ρύζι να σπάσει , και το βάζω στην φωτιά να βράσει με το νερό που έχει μουσκέψει. [χαμηλή φωτιά]
Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνω σταδιακά το γάλα, την ζάχαρη, την κανέλα και ανακατεύω μέχρι τέλος, για να μην κολλήσει.
Το βράζω 15΄λεπτά ,μέχρι να χυλώσει. Αν σας έγινε λίγο ζουμερό ρίχνετε 1 κ.γ. γεμάτο, κόρν- φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αν θέλετε πιό γλυκό το ρυζόγαλο , ρίχνετε περισσότερη 2-3 κ.σ.ζάχαρη.
Αφού κρυώσει το σερβίρω πασπαλίζοντας με κανέλα.
Περισσότερες ειδήσεις σήμερα
Νέα λατρεμένη συνταγή: Εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα σαν τσιζκέικ