Ανακαλύψτε το μυστικό για τη δημιουργία της τέλειας σοκολατόπιτας, ένα γλυκό που αγαπιέται από μικρούς και μεγάλους. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το τραγανό παντεσπάνι με ένα γευστικό σιρόπι και μια πλούσια στρώση σοκολατένιας κρέμας. Με τη συνταγή αυτή, θα δημιουργήσετε μια σοκολατόπιτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε ευκαιρία.
Η συνταγή για τη σοκολατόπιτα:
ΥΛΙΚΑ:
Για το σιρόπι:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε
- 400 ml νερό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη
- 1κ.σ στιγμιαίο καφέ
- 30 γραμμάρια κακάο
- 1κ.σ κονιάκ.
Για το παντεσπάνι:
- στο μπολ του μίξερ
- 3 αυγά
- 100gr ζάχαρη
- 1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά 90γρ ηλιέλαιο 90 γρ νερό.
Από πάνω κοσκινίζουμε 40 γραμμάρια κακάο, 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε:
300 γραμμάρια γάλα
100 gr ζάχαρη
35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ κουβερτούρα Σε κομματάκια και 150 γρ πραλίνα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά. Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει Καλή απόλαυση
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Άγιοι Ανάργυροι: Το μήνυμα του πατέρα της Κυριακής – «Ζητώ δικαιοσύνη»
Νηστίσιμο κέικ καρότου: Η συνταγή για να γίνει ελαφρύ, λαχταριστό και αφράτο όπως πρέπει