Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκάκια που δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο για να βγει το ρύζι μαλακό όπως πρέπει και η κρέμα πηχτή για να έχει την χαρακτηριστική απαλή υφή. Αυτή η συνταγή για ένα καλό σπιτικό ρυζόγαλο θα σας κάνει να πείτε αντίο στα έτοιμα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά.
1 νεροπότηρο ρύζι
4 νεροπότηρα νερό
1 κιλό γάλα φρέσκο
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
Μουσκεύω από βραδύς το ρύζι με το νερό. Την επόμενη μέρα, τρίβω με το χέρι το ρύζι να σπάσει , και το βάζω στην φωτιά να βράσει με το νερό που έχει μουσκέψει. [χαμηλή φωτιά]
Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνω σταδιακά το γάλα,την ζάχαρη, την κανέλα,και ανακατεύω μέχρι τέλος, για να μην κολλήσει.
Το βράζω 15΄λεπτά ,μέχρι να χυλώσει.Αν σας έγινε λίγο ζουμερό ρίχνετε 1 κ.γ. γεμάτο, κόρν- φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
Αν θέλετε πιό γλυκό το ρυζόγαλο , ρίχνετε περισσότερη 2-3 κ.σ.ζάχαρη. Αφού κρυώσει το σερβίρω πασπαλίζοντας με κανέλα.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα
Επίσκεψη στο Μαντείο της Δωδώνης: Η ιστορία πίσω από τον αρχαιολογικό «θησαυρό» της Ηπείρου
Πρώτες βοήθειες: Για πνιγμό σε νερό ή από αντικείμενο – ΚΑΡΠΑ, Χάιμλιχ και τεχνητή αναπνοή