Σπιτικό Ρυζόγαλο: Η μυστική συνταγή από το χωριό, καλύτερο και από της γιαγιάς

Αυτή η συνταγή για ένα καλό σπιτικό ρυζόγαλο θα σας κάνει να πείτε αντίο στα έτοιμα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά.
σπιτικό-ρυζόγαλο-η-μυστική-συνταγή-απ-181366

Το ρυζόγαλο είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκάκια που δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο για να βγει το ρύζι μαλακό όπως πρέπει και η κρέμα πηχτή για να έχει την χαρακτηριστική απαλή υφή. Αυτή η συνταγή για ένα καλό σπιτικό ρυζόγαλο θα σας κάνει να πείτε αντίο στα έτοιμα του εμπορίου που είναι γεμάτα συντηρητικά.

Σπιτικό ρυζόγαλο: Τα υλικά

1 νεροπότηρο ρύζι

4 νεροπότηρα νερό

1 κιλό γάλα φρέσκο

1 νεροπότηρο ζάχαρη

1 ξύλο κανέλα

Σπιτικό ρυζόγαλο: Εκτέλεση

Μουσκεύω από βραδύς το ρύζι με το νερό. Την επόμενη μέρα, τρίβω με το χέρι το ρύζι να σπάσει , και το βάζω στην φωτιά να βράσει με το νερό που έχει μουσκέψει. [χαμηλή φωτιά]

Αφού βράσει το ρύζι, ρίχνω σταδιακά το γάλα,την ζάχαρη, την κανέλα,και ανακατεύω μέχρι τέλος, για να μην κολλήσει.

Το βράζω 15΄λεπτά ,μέχρι να χυλώσει.Αν σας έγινε λίγο ζουμερό ρίχνετε 1 κ.γ. γεμάτο, κόρν- φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.

Αν θέλετε πιό γλυκό το ρυζόγαλο , ρίχνετε περισσότερη 2-3 κ.σ.ζάχαρη. Αφού κρυώσει το σερβίρω πασπαλίζοντας με κανέλα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εξομολόγηση γυναίκας: Πέταξε την μητριά του συζύγου της έξω από τον γάμο – «Εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην οικογένεια»

Πρώτες βοήθειες: Για πνιγμό σε νερό ή από αντικείμενο – ΚΑΡΠΑ, Χάιμλιχ και τεχνητή αναπνοή

Τα είπε όλα με λίγα λόγια: Η Ρένια Λουϊζίδου ξεκαθαρίζει για Το Σόι Σου

  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ