Η Νουτέλα (Nutella) είναι κάτι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ακολουθεί μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη συνταγή λικέρ με Νουτέλα που θα σας ξετρελάνει. Μπορείτε να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας πριν ή μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Το σπιτικό λικέρ νουτέλα, είναι ένα πανεύκολο ποτό, που φτιάχνεται σε 10 λεπτά, και χρειάζεται μόλις δύο μέρες ωρίμανσης στο ψυγείο, για απολαύσουμε τις νότες καβουρδισμένου φουντουκιού και την πλούσια, κρεμώδη γεύση σοκολάτας γάλακτος. Σερβίρεται κρύο με παγάκια, αλλά θα βάλει φωτιά στα γιορτινά βράδια!
Τα κρεμώδη λικέρ είναι η επιτομή των comfort drinks τα κρύα βράδια του χειμώνα. Κατεβαίνουν απαλά, αφήνοντας μία γλυκιά αίσθηση με την πλούσια γεύση κρέμας και ένα ελαφρύ «κάψιμο» στο τέλος, που κάνει ακόμα και αυτούς που δεν συμπαθούν το αλκοόλ να τα αγαπάνε.
Προσθέστε το σε σοκολατένια γλυκά και κρέμες, στον κορμό των Χριστουγέννων, στα σπιτικά τρουφάκια, σε μίγματα για σοκολατένια μπισκότα, σε παιχνιδιάρικα κοκτέιλ ή ζεστά ροφήματα… Θα τα απογειώσετε!
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος βρασμού: 15 λεπτά
Ποσότητα: Περίπου 1 λίτρο
300 γρ. Nutella
325 ml γάλα πλήρες ή 2% λιπαρά
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
50 γρ. ζάχαρη
120 ml βότκα
Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και την Nutella, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη σπάτουλα σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα λείο μίγμα.
Μόλις εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, ανακατεύοντας από καιρό σε καιρό με ξύλινη σπάτουλα.
Όταν το μίγμα κρυώσει προσθέτουμε τη βότκα και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε σε μπουκάλια, κλείνουμε σφιχτά το πώμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 – 3 ημέρες, προκειμένου να αναδειχτούν όλες οι γεύσεις και να «ωριμάσει» σωστά το λικέρ.
Σερβίρουμε το σπιτικό λικέρ Nutella κρύο, προσθέτουμε πάγο και…
Απολαμβάνουμε!
Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!