Ένα σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρότο που δεν έχετε δοκιμάσει σαν και αυτό. Είναι το απόλυτο κέρασμα για τους επισκέπτες και το καλύτερο γλυκάκι για μετά το φαγητό. Πάμε να δούμε την συνταγή
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρότα
800 γρ ζάχαρη
χυμό από ένα πορτοκάλι
1 κούπα νερό
200 γρ αμύγδαλα ασπρισμένα
1 σφηνάκι καλά γεμάτο ανθόνερο
1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 λεμόνι τον χυμό του
1 κουτάλια της σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε και κόψτε τα καρότα πρώτα σε μακρόστενες φέτες και μετά λεπτά στικς σας σπιρτόξυλα..
Στην κατσαρόλα βάλτε το το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά…Ρίξτε τα καρότα και βράστε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά..προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού το λεμονί το ανθόνερο την κανέλα τα αμύγδαλα και μόλις πάρουν μια βράσει ακόμα σε 5 λεπτά κατεβάστε.
Για περισσότερη Κουζίνα δείτε εδώ:
Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού: Το μυστικό συστατικό για να τα κάνεις τραγανά και μοσχοβολιστά
Γαλακτομπούρεκο από το χωριό: Εύκολη συνταγή με μπόλικο σιρόπι, τραγανό φύλλο και γεμάτο κρέμα