Αυτή η συνταγή με σολομό και κρούστα από λεμόνι και παρμεζάνα θα κάνει σίγουρα το κλικ στον ουρανίσκο σας.
1 φιλέτο σολομού
2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
1/4 κ. γλ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ψίχα από 1 φέτα λευκού ψωμιού
1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
2 κ. σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κ. γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 2
Σκουπίστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τον με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο ταψί. Αλείψτε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι.
Βήμα 3
Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί, τα κρεμμύδια, τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο σολομό.
Βήμα 4
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με το πιρούνι. Σερβίρετε αμέσως.
Αν αποφασίσετε να φτιάξετε τη συνταγή με το σολομο με κρούστα παρμεζάνας και λεμόνι σας ευχόμαστε Καλή όρεξη και να τον απολαύσετε.