Μια καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας είναι το κατάλληλο γλυκό για να φτιάξετε για το κυριακάτικο τραπέζι ή για να τρατάρετε τους επισκέπτες στο σπίτι σας. Αυτή η συνταγή έχει το σωστό σιρόπιασμα και την σωστή ποσότητα καρυδιών για να δέσουν όλα τα υλικά με αρμονία και το αποτέλεσμα να ενθουσίασει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
5 αυγά
1/2 κούπα βούτυρο
1 και 1/2 κούπα φρυγανιά
2 κούπες καρύδια
1 και 1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
3 κουτ. γλυκού μπέικιν
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σιρόπι
2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τα καρύδια. Ρίχνουμε τη σόδα στο κονιάκ να διαλυθεί και το προσθέτουμε στο μείγμα.
Αφού έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά, τα ρίχνουμε στο πρώτο μείγμα.
Βουτυρώνω ένα μεγάλο ταψί, 24-26 εκατοστών και ρίχνω μέσα το μείγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Βράζω το σιρόπι για 5 λεπτά και το περιχύνω ζεστό, στη ζεστή καρυδόπιτα. Προαιρετικά, αφού κρυώσει το γλυκό, μπορώ να προσθέσω γλάσο σοκολάτας.
Για το γλάσο σοκολάτας
Υλικά
100 γραμ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε με τη κρέμα γάλακτος να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.
Όταν ομογενοποιηθεί, αφήνω 5 -10 λεπτά να κρυώσει και περιχύνω την καρυδόπιτα μου.
Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα:
Διαβάστε Επίσης
Ταξίδι στην Ικαρία: Η ιστορία πίσω από τα θρυλικά Πειρατόσπιτα που είναι σαν έργα τέχνης