ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Σιροπιαστά τσουρεκάκια: Αφράτα, μοσχομυριστά και λαχταριστά σαν λουκούμι

Γεωργία Κεφάλα
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 36δ.

Φτιάξτε σιροπιαστά τσουρεκάκια και θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη γλυκιά παρασπονδία.

Ακολουθήστε βήμα-βήμα την συνταγή και δεν θα ξανα αγοράσετε έτοιμα τσουρέκια.

Σιροπιαστά τσουρεκάκια: Τα υλικά της συνταγής

Υλικά
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

1 φλ. τσαγιού γάλα (χλιαρό)
1 φλ. τσαγιού νερό(χλιαρό)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φακελάκι μαγιά
1 ½ κου. γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 γερή πρέζα κανέλλα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις . περίπου 600 με 700 γρμ

Για το σιρόπι

1 φλυτζανι ζαχαρη 1 φλυτζανι μελι 1 φλυτζανι νερο 125 γρ μαργαρινη για το άλοιμα + πολύ λίγο ηλιέλαιο

Σιροπιαστά τσουρεκάκια: Βήμα-βήμα η συνταγή

Διαλύω σε ένα μπώλ τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και το νερό. Προσθέτω τη ζάχαρη και ανακατεύω.

Στη συνέχεια ρίχνω τα αυγά ,το λιωμένο βούτυρο, τα μυρωδικά μας και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.Το αποτέλεσμα που θέλουμε είναι να μας βγεί σαν το φύλλο για τις πίτες.

Το αφήνω να ξεκουραστεί για 10 λεπτά….. το χωρίζω στα 3…. Ανοιγω το πρώτο φύλλο το βουτυρώνω και το κλείνω στα τρια σα φάκελο. … Ετσι όπως είναι μακρύ το κόβω στο πλάτος σε μακρόστενες λουρίδες (τις στρίβω) και διαμορφώνω -σχηματίζω τα τριανταφυλλά μου. (βγαζει γυρω στις 10 – 12 λουριδες) Ομοίως και τα υπόλοιπα 2 Τα ψήνω περίπου στο 15λεπτο στους 170. σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.

Φτιάχνω το σιρόπι και εφόσον έχουν κρυώσει τα μελένια τα σιροπιάζω πάνω στη φωτια για 10 δευτερα περιπου όχι πιο πολύ.

Βγαίνουν γύρω στα 30-35 τεμ. Είναι νόστιμα και σκέτα, και σιροπιασμένα, αλλά και με καρύδα!!!

Για περισσότερη Κουζίνα δείτε εδώ:

Σπιτικό γλυκό του κουταλιού καρότο: Η παραδοσιακή συνταγή με τα μυστικά της για το πιο νόστιμο κέρασμα

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού: Το μυστικό συστατικό για να τα κάνεις τραγανά και μοσχοβολιστά

Όλοι θα σας ζητάνε τη συνταγή: Το εύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με μπισκότα που γίνεται ανάρπαστο

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ