ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Σαντιγί, ρύζι και βανίλια: Τα πασχαλινά αβγά του Άκη Πετρετζίκη ξεπέρασαν ακόμα και τον παραδοσιακό τρόπο

Έλενα Θάνου
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 2λ. 13δ.

Κόκκινα πασχαλινά αβγά από τον Άκη Πετρετζίκη. Μάθετε πως να βάφετε σωστά τα αβγά για το Πάσχα από τον σεφ!

Χρόνος: 15′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Μερίδες/ποσότητα: 25-30

1ος τρόπος

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
  2. Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αβγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
  3. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.

2ος τρόπος

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
  2. Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  3. Βάζουμε από 1 αβγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
  4. Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
  5. Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αβγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.

3ος τρόπος

Συστατικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
  2. Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
  3. Βυθίζουμε τα αβγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.

Χρωματιστά πασχαλινά αβγά

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ