Κόκκινα πασχαλινά αβγά από τον Άκη Πετρετζίκη. Μάθετε πως να βάφετε σωστά τα αβγά για το Πάσχα από τον σεφ!
Χρόνος: 15′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Μερίδες/ποσότητα: 25-30
1ος τρόπος
Συστατικά
- 10 κόκκινα πασχαλινά αβγά
- 1 ασπράδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- βρώσιμο χρυσό glitter
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ασπράδι σε μια κούπα, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
- Αλείφουμε με ένα πινέλο τα αβγά με το μείγμα και τα βάζουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει το χρυσό glitter.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
2ος τρόπος
Συστατικά
- 10 αβγά, άσπρα, βρασμένα
- 280 γραμμάρια ρύζι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Εκτέλεση
- Μοιράζουμε το ρύζι σε 4 πλαστικά ποτήρια.
- Βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα χρώμα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε από 1 αβγό σε κάθε ποτήρι και ανακινούμε για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να βαφτούν καλά.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
- Μπορούμε να κάνουμε και συνδυασμούς χρωμάτων βάζοντας ένα βαμμένο αβγό σε ένα ποτήρι με άλλο χρώμα.
3ος τρόπος
Συστατικά
- σαντιγί, ή αφρός ξυρίσματος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- 10 αβγά, άσπρα, βρασμένα
Εκτέλεση
- Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ βάζουμε τη σαντιγί ή τον αφρό ξυρίσματος.
- Με τα ειδικά ξυλάκια για σουβλάκια ανακατεύουμε και κάνουμε νερά από το κάθε χρώμα στη σαντιγί.
- Βυθίζουμε τα αβγά και αφήνουμε 10-15 λεπτά.
- Αφαιρούμε, τα σκουπίζουμε και σερβίρουμε.
Χρωματιστά πασχαλινά αβγά