Μια εύκολη συνταγή για πατατοσαλάτα μοιράζεται ο σεφ Γιάννης Λουκάκος αλλά μόλις τη φτιάξετε κανείς δεν θα πιστεύει ότι αποτελείται από τόσο απλά υλικά. Η συνταγή για πατάτες με γιαούρτι και φέτα θα γίνει το νέο αγαπημένο πιάτο στο τραπέζι σας. Η πιο δροσερή πατατοσαλάτα που δοκιμάσατε ποτέ είναι εδώ δια χειρός Γιάννη Λουκάκου και θα γίνει το must της καλοκαιρινής διατροφής σας.
Για την πατατοσαλάτα του Γιάννη Λουκάκου
- 600 γρ. πατάτες γαλλικές
- 40 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 10 γρ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 10 γρ. μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
- 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη, κομμένη
- 30 γρ. ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 20 γρ. χυμό λεμονιού
- 4 γρ. αλάτι
- 2 γρ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα γιαούρτι – φέτα
- 5 γρ. καυτερή πιπεριά τσίλι, καθαρισμένη από σπόρους και ψιλοκομμένη
- 3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 100 γρ φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
- 250 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2% ΟΛΥΜΠΟΣ
- 6 γρ. κίμινο
- 3 γρ. πάπρικα καπνιστή
- 4 γρ. κόλιανδρος σκόνη
- 5 γρ. πάπρικα γλυκιά
- 2 γρ. ρίγανη
- 2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση της πατατοσαλάτας του Γιάννη Λουκάκου
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και τις προσθέτουμε σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.
- Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να σιγοβράζουν οι πατάτες.
- Μαγειρεύουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι σε σημείο που να διαλύονται, το οποίο το ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πλήρως.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Για τη σάλτσα με γιαούρτι και φέτα
- Στον κάδο ενός μούλτι προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το μείγμα του ελαιόλαδου και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Καλή σας απόλαυση!