ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ

Πέτρος Συρίγος: Ο σεφ της Ελένης Μενεγάκη προτείνει την παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς – Έτοιμη σε λίγα μόνο λεπτά

Newsroom
Εκτ. Χρόνος Ανάγνωσης: 4λ. 10δ.

Πλησιάζει το Μεγάλο Σάββατο κι αναρωτιέσαι πώς θα φτιάξεις την τέλεια μαγειρίτσα; Ο Πέτρος Συρίγος σου έχει τη λύση. Η μαγειρίτσα της γιαγιάς που όλοι λατρεύουμε και περιμένουμε να την γευτούμε βήμα-βήμα με πολύ απλά υλικά! Αν προβληματίζεσαι για το πως γίνεται η μαγειρίτσα, μην αγχώνεσαι θα τα βρεις όλα αναλυτικά!

Την συγκεκριμένη μαγειρίτσα την φτιάχνουμε κάθε χρόνο γιατί είναι γρήγορη, εύκολη και ακριβώς όπως η μαγειρίτσα της γιαγιάς σου.

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα το Πάσχα;

Εσύ ξέρεις γιατί τρώμε μαγειρίτσα το μεγάλο Σάββατο; Η λογική της μαγειρίτσας είναι πάρα πολύ απλή. Ο λόγος που την επιλέγουμε συγκεκριμένα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου είναι για να προλάβουμε το διατροφικό σοκ μετά από 40 μέρες νηστείας.

Οι δημιουργοί της μαγειρίτσας, δυστυχώς παραμένουν άγνωστοι. Όμως για καλή μας τύχη, δημιούργησαν την συγκεκριμένη συνταγή, η οποία είναι άκρως θρεπτική για να μπορέσει ο οργανισμός να προετοιμαστεί για το φαγητό με όλα τα κρεατικά και τα λιπαρά φαγητά που θα έρθει την Κυριακή του Πάσχα.

Παράλληλα, η μαγειρίτσα είναι ένας τρόπος να αξιοποιηθούν ότι περισσεύει από το αρνί. Αντί να πετάξουμε τα εντόσθια τα κάνουμε μια φανταστική μεσογειακή σούπα που είναι άκρως θρεπτική και μας προετοιμάζει για το φαγοπότι της Κυριακής του Πάσχα!

Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα χρειαστείς για την μαγειρίτσα!

Μαγειρίτσα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

Μαγειρίτσα: Υλικά για το αυγολέμονο

Μαγειρίτσα: Βήμα-βήμα η εκτέλεσή της

Μαγειρίτσα λαχταριστή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη! Σου έχω όλα τα βήματα για να κάνεις την καλύτερη μαγειρίτσα για το βράδυ της ανάστασης και να μιλάνε όλοι για την συνταγή σου! Σου έχω και κάποιες φωτογραφίες στην εκτέλεση της μαγειρίτσας που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις όλη την διαδικασία.

Μην αγχώνεσαι, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλα τα εύκολα βήματα της μαγειρίτσας για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα!

Μαγειρίτσα: Αναλυτικά η συνταγή για την παρασκευή της

Πλένουμε τη συκωταριά και τα εντεράκια

Πλένουμε και τα μαρούλια και άνηθο και μαϊντανό και τα κόβουμε για την μαγειρίτσα.

Ζεματάμε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβουμε.

Έτσι θα πρέπει να έχεις ψιλοκόψει τα εντεράκια και όλη την πρασινάδα για την μαγειρίτσα σου!

Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για την μαγειρίτσα.

Προσθέτουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τη συκωταριά, τη σοτάρουμε ρίχνουμε και τα εντεράκια, σβήνουμε με χυμό από 1 λεμόνι και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μαρούλια και το ρύζι για την μαγειρίτσα.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο και νερό (έξτρα αν χρειαστεί) και τα σιγοβράζουμε περίπου 30–40 λεπτά.

Δες όλα τα βήματα και την διαδικασία για να πετύχεις την παραδοσιακή μαγειρίτσα!

TAGS:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ